Tampere maja näitab PUSA maale

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Avastamata maailmad. Pitsilinnu saladus» kannab pealkirja Piret Bergmanni alias PUSA näitus, mis avab uksed Tampere majas 22. septembril.

Kunstniku sõnul koosneb väljapanek maalidest, mis kujutavad avastamata maailmade ja Pitsilinnu omavahelist illustreeritud dialoogi: «Hetkel ei ole märgitud ei selle algust ega lõppu. Kusagil tekivad tuhanded maailmad, millest enamus jääb avastamata. Eriti raskeks teeb nende maailmade avastamise asjaolu, et nad on pidevas muutumises. Maailmad kasvavad ja maailmad kahanevad, ühes nendega on pidevas muutumises ka Pitsilind. See, kas maailmad kujundavad Pitsilindu või Pitsilind kujundab maailmu, ongi pitsilinnu saladus.»

Tampere maja teatel on PUSA (s. 1979) õppinud kunsti Pärnus Academia Non Gratas (1998 – 2001) ja Eesti Kunstiakadeemia Pärnu kolledžis (2001 – 2002). Aastal 2009 käis ta Tartu Ülikoolis õpetajate täienduskoolitusel. Ta on Eesti kunstnike liidu liige.

PUSA on pidanud isikunäitusi Eestis alates aastast 1997. Ta on mitmekülgne ja auhindadega pärjatud kunstnik, kelle maale, graafikat, animatsioone ja skulptuure on nähtud mitmel pool maailmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles