Kuumalaine galerii: palavus ajas tartlased kodust välja suvemõnusid nautima

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast kahte kesist suve on lõpuks Eestimaale jõudnud kauaoodatud kuumalaine. Neil, kel sel ajal praegu puhkus või koolivaheaeg, võtavad suvest viimast.
 

Tartu Anne kanali rand on hommikust hilisõhtuni puupüsti rahvast täis. Kuigi palava ilmaga kipub pahatihti ka veekvaliteet kehvaks muutuma, siis praegu lehvib kanali rannas ujumist lubav roheline lipp.

Samas tuletab terviseamet rannamõnude nautijatele meelde, et kuuma ilmaga tuleb olla ettevaatlik. Eriti teeb kuum liiga vanemaealistele ning väikelastele.

Oganismi vedelikukaotuse vältimiseks tuleb vedelikku tarbida tavapärasest rohkem, janu kustutamiseks on soovitatav juua gaasita mineraalvett.  Kuuma ilmaga ei ole soovitatav tarbida organismist vedelikku välja viivat kohvi või alkoholi.  Päikese käes viibides tuleks kasutada nii UVA- kui UVB-kiirguse eest kaitsvaid päikesekaitsetooteid, samuti saab end päikese eest kaitsta heledaid avaraid riideid, peakatteid ja päikeseprille kandes.

Eesti tingimustes peetakse äärmuslikuks kuumuseks olukorda, kui õhutemperatuur kerkib üle 25 kraadi. Tartus on üle 25 soojakraadi olnud alates möödunud reedest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles