Tartust leitud kuningboa omanik on välja selgitatud, looma tagastamine on küsimärgi all (1)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leitud madu.
Leitud madu. Foto: Lõuna prefektuur

Läinud reedel leidsid möödujad Tartu linnaservast Rähirahnu tee juurest heinamaalt kuningboa. Täna võttis looma omanik varjupaigaga ühendust, kuid Tartu loomade varjupaiga projektijuht Kirke Roosaar pole kindel, kas nad saavad kuningboa omanikule tagasi anda.

Roosaar selgitas, et kuningboa tervislik seisund viitas sellele, et ta oli juba pikemat aega hoolitsuseta olnud. «Mao nahal olid põletikulised haavandid. Lisaks sellele oli tal probleeme nahavahetusega,» rääkis Roosaar.

Et sellised tervisehädad ei teki mõne tunniga, kui boamadu oli põgenenud, ei taha varjupaik kohe looma tema tõenäoliselt alaealisele omanikule loovutada. Roosaar täpsustas õhtul, et veterinaar- ja toiduamet on arstiga, kes madu ravib, suhtluses. Nemad otsustavad, kas madu omanikule loovutada või ei.

Praegu on kuningboa maaülikoolis spetsialisti hoole all, kus roomajat ravitakse. Kui kõrgeks raviarve kujuneda võiks, Roosaar täna täpselt öelda ei osanud. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles