PRIA valmistub töötajaid koondama

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRIA peadirektor Jaan Kallas.
PRIA peadirektor Jaan Kallas. Foto: Raigo Pajula

Tartus asuv riigiasutus Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) plaanib rahapuudusel koondada uuest aastast tugiüksustest üle kümne töötaja.

Tartu Postimehe küsimustele kirjalikult vastanud PRIA peadirektor Jaan Kallas ütles, et ettevalmistatava koondamise peamine põhjus on riigieelarve tõhusam kasutamine.

«Oleme välja töötanud ja juurutanud PRIAs juhtimisarvestussüsteemi, mille abil oleme võimelised läbi viima ametikohtade hindamise ning tööprotsesside efektii-vistamise,» teatas Kallas diplomaatiliselt.

Mitut inimest töökoha kaotus ähvardab ja mille järgi need inimesed valitakse, Kallas ei öelnud.

«Praegu toimub ametikohtade hindamise ja analüüsimise protsess ning seega pole tulemused veel teada. Lõplikud otsused vormuvad oktoobrikuu alguseks. Efektiivistamise otsused tehakse saadud tulemuste baasil, tagades, et säiliks PRIA kui makseagentuuri akrediteerimise kriteeriumidele vastav pädevus ja võimekus,» selgitas Kallas.

Osa inimesi juba teada

Peadirektori sõnul on nad teavitanud kogu PRIA töötajaskonda vajadusest muuta asutuse tööprotsessid tõhusamaks ning ka sellest, et lähtudes ametikohtade analüüsi tulemustest ei pruugi kõikidele järgmisel aastal enam tööd jätkuda.

«Konkreetseid inimesi saame teavitada täpsemalt peale analüüsitulemuste selgumist,» väitis Kallas.

Tartu Postimehele teadaolevalt puudutab aga koondamine 15−20 inimest ning osale neist on juba ära öeldud, et uuest aastast neile töökohta enam pakkuda ei ole.

Tartu Postimehe täpsustavale küsimusele vastates tunnistas ka peadirektor, et nendes osakondades, kus  ametikohtade hindamine ja analüüsimine on juba lõpule viidud, on alustatud ka inimeste teavitamist.

«Samas, nagu eelnevalt mainitud, siis tervikpildi saame alles oktoobrikuu alguses,» lisas Kallas.

Kui palju PRIA järgmise aasta eelarve väheneb, selgub peale 2012. aasta riigieelarve lõppotsuste tegemist ehk siis aasta lõpus.

Jaan Kallas ei soovinud prognoosida, mitu protsenti võiks see praegusest väiksem olla. «Antud tõenäosuse hindamine ei ole PRIA pädevuses,» ütles ta lühidalt.

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametis on 404 struktuurilist ametikohta, millest on täidetud ja palgafondiga kaetud 363.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles