Aukodanikud istutasid oma tammed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Vot ei teagi, kas panna juure peale või tüve peale,» pidas füüsik Henn Käämbre (esiplaanil)) nõu istutamisele kaasa elama tulnud poja Tanel Käämbre ja 8-aastase pojapoja Kaur Hannes Käämbrega.
«Vot ei teagi, kas panna juure peale või tüve peale,» pidas füüsik Henn Käämbre (esiplaanil)) nõu istutamisele kaasa elama tulnud poja Tanel Käämbre ja 8-aastase pojapoja Kaur Hannes Käämbrega. Foto: Sille Annuk

Läinud reedel istutasid sel ja eelmisel aastal valitud Tartu linna aukodanikud ning 60. aastapäeva tähistava Eesti Maaülikooli rektor Tartu tammikusse nimelised tammed.

«Vot ei teagi, kas panna juure peale või tüve peale,» pidas füüsik Henn Käämbre (esiplaanil)) nõu istutamisele kaasa elama tulnud poja Tanel Käämbre ja 8-aastase pojapoja Kaur Hannes Käämbrega. «Pane igale poole,» soovitas poeg ning Tartu aukodanik Henn Käämbre lükkaski mulda ühtlaselt ümber tamme laiali.

Oma tamme istutasid ka teised uued aukodanikud – vabadusvõitleja ja ühiskonnategelane Enn Tarto, teadlane Marika Mikelsaar ning Eesti Maaülikooli nimel rektor Mait Klaassen. Linna aukodaniku, kirjanik ja füüsik Madis Kõivu auks istutasid tamme linna esindajad.

Aukodanike, sõpruslinnade, linnapeade ja teiste oluliste inimeste või sündmuste auks tammede istutamise tava sai alguse 2007. aastal. Nüüdseks on Lammi tee ääres asuvas noores tammikus 51 nimelist puud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles