Vigastatud looma leidja jääb Tartus öösel abita

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõiduteel kõndiv kass. Foto on illustreeriv.
Sõiduteel kõndiv kass. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Eelmisel laupäeval leidsid peolt tulnud noored Tartus oma kodumaja eest raskesti vigastatud kassi, kuid loomale abi otsides selgus, et öösiti on seda nende kodulinnas väga keeruline leida.

Merlin Sooaru rääkis ERR Uudistele, et leidis ööl vastu pühapäeva oma kodumaja ees kõnniteelt kassi, kes köhis verd ning oli ilmselt autolt löögi saanud.

Kassi olukorda kindlaks tehes üritas neiu nad samal ajal leida mingit kontakti mõne asutusega, kes looma aidata võiks, kuid selgus, et väljapääsu polegi – loomade varjupaiga ega Tartu heakorratelefoni numbrid ei vastanud ning Maaülikooli loomakliiniku valvevastuvõtus räägiti vaid raviarvetest.

«Lugu lõppes sellega, et inimene, kes armastab loomi rohkem kui iseend, oli sunnitud kassikese elu võtma,» ütles Sooaru, tahtmata laskuda detailidesse, kuid öeldes, et hukkamine toimus veterinaariatudengi juhiste järgi ja kassile võimalikult vähe kannatusi tekitades.

Eesti Loomakaitse Seltsi juhatuse liikme Tania Selarti sõnul on Tallinnas siiski olemas loomakiirabi, kellega saab ühendust ööpäevaringselt, samuti saab pealinna loomade varjupaigaga öösiti ühendust, kuid Tartu varjupaik vastab kõnedele ainult tööpäevadel ja muul ajal saab nendega kontakti politsei vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles