Eesti maaülikooli toimub lisavastuvõtt

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaülikool.
Maaülikool. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Kuuendast viieteistkümnenda augustini ootab​ maaülikool avaldusi kümnele kõrghariduse esimese astme õppekavale. Kandideerima on oodatud nii värsked gümnaasiumilõpetajad kui ka edasiõppevõimalusi otsivad täiskasvanud.

Avalduste lisavastuvõtt toimub alljärgnevatele õppekavadele juhul, kui nendele on 1. augusti seisuga vabu õppekohti: aiandus, põllumajandussaaduste tootmine ja turustamine, kalandus ja vesiviljelus, loomakasvatus, metsandus, puidutöötlemise tehnoloogia, geodeesia ja maakorraldus, vesiehitus ja veekaitse, tehnika ja tehnoloogia (päeva- ja sessioonõpe) ja tehnotroonika.

«Loodame lisaks leida motiveeritud tulevasi üliõpilasi, kes soovivad õppida praktilist eriala ega ole veel seni leidnud sobivaid õppimisvõimalusi,» rääkis õppeosakonna peaspetsialist Eda Aitsen.

Vastuvõtutingimused on samad kui korralise vastuvõtu puhul. Mõnele õppekavale sisseastumiseks võib olla vajalik 16. augustil toimuv vastuvõtukatse matemaatikas, kui ei ole sooritatud laia matemaatika riigieksamit. Vastuvõetute nimekiri avalikustatakse 17. augustil ning oma õppimatulek tuleb kandideerijail kinnitada kahe päeva jooksul.

Magistriõppesse on lisavastuvõtt õppekavadele, millel on 8. augusti seisuga täitmata õppekohti. Avaldusi saab kohtade olemasolu korral esitada 13.–19. augustil. Vastuvõtutingimused on samad kui korralise vastuvõtu puhul. Kui kandidaat peab sooritama vastuvõtukatse, siis on see 22. augustil ning vastuvõetute nimekiri avalikustatakse 23. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles