Venemaa meistrid kahevõistluses selguvad Otepääl

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi K90 suusahüppemägi.
Tehvandi K90 suusahüppemägi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Seda ei tule just sageli ette, et üks riik korraldab mõne spordiala kodumaiseid meistrivõistlusi teises riigis, kuid Venemaa kahevõistlusega just nii juhtubki.

Nimelt peetakse esimest korda Venemaa ajaloos meistrivoistlusi kahevoistluses, kuid seda Valgamaal Otepääl 22. septembrist kuni 25.septembrini.

Kuna Venemaal ei ole kaasaegseid suusahuppemagesid, toimuvad meistrivoistlused Eestis, selgitas Venemaa suusahuppe ja kahevoistluste föderatsiooni pressiatašee Marina Kalinina.

Voistlustest votavad osa Venemaa parimad sportlased Moskvast ja Moskva oblastist, Peterburist, Nizni Novgorodist, Jekaterinburgist, Baskiiriast, Tatarimaalt ning Leningradi oblastist. Meistrivoistlused on lahtised - osalema on kutsutud Eesti, Ukraina ja Valgevene voistkonnad.

Meistrivoistluste tehniline delegaat Dmitri Dubrovski ütles Otepää valla pressiesindaja vahendusel, et Otepaa suusahuppemagi ja suusarajad, kus talvel peeti MK etapp suusatamises, on kaasajastatud nii maailma kui ka FISi noudmiste ja standarditega ning seetõttu sobilikud rahvusvaheliste voistluste labiviimiseks.

SA Tehvandi Spordikeskuse juhataja Alar Arukuusk ütles, et Venemaa alaliit poordus spordikeskuse poole sooviga korraldada siin septembri lõpul Venemaa meistrivoistlused suvises kahevoistluses.

«Meil on olemas suureparane valmisolek taoliste võistluste jaoks ja loomulikult olime valmis
naabreid võõrustama. Meie jaoks on see suur au.»

Teaduparast on omaaegse Nõukogude liidu suviseid meistrivoistlusi kahevoistluses varemgi Otepaal korraldatud, lisas Arukuusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles