Viljandi praost: Halliste jumalateenistusele kutsuti eelkõige kohalikke

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halliste kiriku altar.
Halliste kiriku altar. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) Viljandi praosti Marko Tiituse sõnul levitati kutseid eile poleemikat tekitanud jõululaupäeva jumalateenistusele Halliste kirikus, millest võtab osa ka president Toomas Hendrik Ilves ning teeb otseülekande ETV, tasuta kohaliku koguduse aktiivsetele liikmetele, ülejäänud kutseid levitati kohalike vallalehtede kaudu kõigile soovijaile.

Samuti püütakse tagada, et kirikusse mahuksid teenistusel laulva 40-liikmelise mudilaskoori pereliikmed, vahendas EELK pressiteade.

«Tegemist on täiesti tavalise ja eelkõige Halliste kogudusele ja kohalikule rahvale mõeldud jõulujumalateenistusega. Paraku mahub kirikusse istuma 350 inimest ning vahekäikudesse peavad mahtuma vabalt liikuma telekaamerad, seetõttu ei ole puupüsti rahvast täis kirikus teleülekande tegemine mõeldav,» selgitas Tiitus.

«Samas võiks see ohtu seada ka inimeste elu ja tervise. Seetõttu otsustas Halliste kogudus koos telejumalateenistust ettevalmistava meeskonnaga, et teleteenistusele pääsevad osavõtjad kutsetega,» kirjeldas ta otsuse tagamaid.

«Halliste kogudus ja telejumalateenistust ettevalmistav meeskond on rõõmsad, et jõuluõhtul kirikusse tulla soovijaid on rohkesti ning teevad omalt poolt kõik selleks, et iga soovija saaks jõulusõnumist osa. Samas nõustume president Ilvese välja öeldud mõttega, et igaüks, sõltumata ametikohast, läheks jõuluõhtul oma kodukirikusse,» leidis Viljandi praost.

«Seetõttu olemegi püüdnud tagada, et telejumalateenistusele pääseksid ennekõike
Halliste inimesed,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles