Tuul langetas Lõuna-Eestis arvukalt puid

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil murdunud oks Tartus Toomemäel 14. septembril.
Pildil murdunud oks Tartus Toomemäel 14. septembril. Foto: Kristjan Teedema

Eile nägid Lõuna-Eesti inimesed pidevalt ringi sõitmas tuletõrjeautosid. Suuremaid põlenguid siiski ei olnud. Päästjaid hoidsid rakkes tuulega murdunud puud.

Jõgevamaal tuli päästjatel käia eemaldamas teedele murdunud puid ja oksi Tabivere vallas Maarja külas, Palamuse alevikus, Jõgeva linnas Kalda tänaval, Pajusi vallas Luige külas, Palamuse vallas Luua külas, Saare vallas Voore külas ja Põltsamaa linnas Nurme tänaval.

Põlvamaal tuli sama töö ette võtta Värska alevikus, Põlva vallas Partsi külas, Värska vallas Lobotka külas, Kanepi vallas Kooraste külas, Põlva vallas Puskaru külas ja Ahja vallas Kosovo külas.

Kell 14.35 teatati, et Värska vallas Saatse külas on puu kukkunud elektriliinidesse ja maja katusele. Päästjad eemaldasid murdunud puu katuselt ja elektriliinidelt. Selleks lõigati elektriliinid posti otsast lahti.

Pisut hiljem, kell 15.40 teatati, et Räpina vallas Ristipalo külas on pärnapuu keskelt lõhenenud ja ohustab möödujaid. Päästjad tõmbasid ohtliku puu koormarihmaga kokku ning info ohtlikust puust edastati omavalitsusele.

Tartumaal vajasid teedele kukkunud puud, oksad ja ka elektriliinid eemaldamist Mäksa vallas Kaagvere külas, Luunja vallas Lohkva külas, Vara vallas Mustametsa külas, Rõngu vallas Käo külas, Elva linnas Nõlvaku tänaval, Haaslava vallas Aardlapalu külas, Rõngu vallas Uderna külas, Peipsiääre vallas Kasepää külas ja Tartus Põhja puiesteel.

Valgamaal saabus kukkunud puudega seotud väljakutseid Helme vallast Ala külast, Otepäält Tartu maanteelt, Helme vallast Patkülast, Põdrala vallast Leebikult ja Helme vallast Kalme külast.

Kell 19.34 teatati, et Valga linnas Võru tänaval on purunenud elektriliinid. Päästjad lõikasid ohtlikud tänava kohal rippuvad elektriliinid posti otsast lahti.

Viljandimaal tuli sarnast tööd teha Tarvastu vallas Kärstna külas, Paistu vallas Kassi külas ning Tarvastu vallas Roosilla külas.

Võrumaal aga Mõniste vallas Vastse-Roosa külas, Varstu vallas Matsi külas, Haanja vallas Vakari külas, Võru linnas Vee tänaval ja Valga maanteel, Urvaste vallas Ruhigu külas, Urvaste vallas Urvaste külas, Misso vallas Tsiistre külas ja Antsla vallas Jõepera külas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles