Miks on etendusel purunenud aken endiselt katki?

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kasterpalu
Margus Kasterpalu Foto: SCANPIX

Draamafestivalil oli kavas Von Krahli teatri «Idioodid», mis tuli vaatajate ette Tartu Ülikooli vanas võimlas. Etenduses kuvati seinale video. Selles vestleb festivali kuraator Priit Raud võimla kõrval ühe osatäitjaga, kes samas viskab kivi võimla aknasse. Ruut oli veel eile katki. Miks nii? Millal korda tehakse?

Vastab festivali Draama peakorraldaja Margus Kasterpalu:

Etenduse ettevalmistuste ajal oli riidest koti sisse pandud klaasitükk, mille näitleja pidi puruks viskama, aga ta viskas mööda.
See oli õnnetus.

Üks osatäitjaid tõmbas saalis etenduse alguses vaatajate silme all käima mootorsae ning asus läbi saagima ühe vana võimlemisredeli pulki. Ilmselt oli neid saetud juba ka proovi tegemise ajal. Mis on draamafestivali korraldajatel selle purustustegevusega seoses kavas ette võtta?

Festivali korraldajad on juba jõudnud asjaomaste inimestega selle lavastusega seotud küsimustes kokkuleppele, nii et leiame lahenduse, mis rahuldab kõiki osapooli.

Ega festivali ajal ometi muid purustusi või õnnetusi ette tulnud?

Möödaminejad tõstsid mõne punaseks värvitud tugitooli puu otsa, linnas olnud festivalikujundust lõhuti nädalavahetusel üsna korralikult.

Kuidas tänavune Draama sisu poolest kokkuvõttes möödus?

Minu meelest hästi. Väliskülalised jäid väga rahule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles