Müürsepa spordipubi tulevik on teadmata

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raatuse tänava ühiselamu all asuv spordipubi Spordibaas kuulutab juba mõnda aega uksel, et söögikoht avatakse varsti. Kui varsti on varsti, jääb aga klientidele selgusetuks.
Raatuse tänava ühiselamu all asuv spordipubi Spordibaas kuulutab juba mõnda aega uksel, et söögikoht avatakse varsti. Kui varsti on varsti, jääb aga klientidele selgusetuks. Foto: Margus Ansu

Raatuse tänava ühiselamu all aasta tagasi tööd alustanud spordisõprade pubi Spordibaas on suve algusest saadik olnud klientidele avatud vaid kaootiliselt ning suure tõenäosusega ootab kohta omanikevahetus.

«Hetkel oleme kinni ja kinni oleme sellepärast, et on rahalised raskused,» kommenteeris söögikoha seisu pubi tegevjuht Lauri Liblik, kelle sõnul on pubi olnud suvi läbi enamasti suletud. «Oleme mingite mängude ajal lahti olnud, aga korrektset tööd ei ole käinud.»

Tegevjuhi sõnul üritatakse praegu välja mõelda võimalusi rahaliste raskuste ületamiseks, kuid kindlat lahendust pole.  «Siin on mitu varianti. Võib-olla vahetub mõni osanik või vahetuvad kõik. Praegu ei tahakski midagi öelda, sest meil käivad läbirääkimised,» ütles Liblik ning tunnistas, et spordiidee pole ennast ära tasunud.

Spordist jäi väheks

«Paistab, et sport ikka ei müü. Koht sai tehtud selle mõttega, et oleks mõnus spordivaatamise söögikoht, aga inimesed käivad nagu kinos. Muid asju ei tarbita ja käivet ei tehta,» rääkis Liblik ning pakkus, et võib-olla oleks pidanud söögi rohkem esiplaanile tooma.

Samuti ei ole pubile loodetud käivet toonud asukoht ühiselamu all. «Absoluutselt mitte. Panustasime küll tudengite peale päris kõvasti, aga see ei toiminud,» lausus Liblik ning tunnistas, et ettevõtmisele tuli kohe algusest hakata peale maksma.

Spordibaasi juriidiliseks omanikuks on OÜ Spordisõbrad, mille osanikeks on lisaks Liblikule veel endised korvpallurid Martin Müürsepp, Tarmo Kikerpill ja Rain Küttis. Samuti on osanike hulgas söögikoha Crepp juht Priit Palk.

Maksuameti andmetel oli OÜ Spordisõbrad maksuvõlg eile 1573 eurot, millele lisandus 105 eurot intressi.

Selgus paari nädalaga

Raskest seisust hoolimata ei taha Tarmo Kikerpill Spordibaasi siiski veel maha kanda. «Seda näitab aeg. Lähematel nädalatel saab selgemaks. Kõike võib juhtuda,» ütles ta ning lubas, et sel nädalal Leedus toimuvate Euroopa korvpallimeistrivõistluste teleülekannete ajal on pubi avatud.

Söögikoha käekäiku kommenteeris Kikerpill sarnaselt Liblikuga. «Ütleme nii, et kui tegu on toidukohaga, siis tahavad inimesed toitu nautida. Ju peame selles suunas rohkem pingutama. Sport on lihtsalt lisaväljund, mis võib tuua teatud rahva, aga üldjuhul peaks söök ja teenindus olema sellisel tasemel, et ka muu rahvas tahab sinna tulla,» rääkis Kikerpill.

«See on mõtlemise koht, mismoodi ja mida pakkuda üldse. Võib-olla Tartu-suuruses linnas ei olegi nii suurt spordihuvi, et sellest ära elatuks,» lisas ta ning kinnitas, et ühtegi otsust veel tehtud ei ole.
Crepi omanik Priit Palk ei soovinud teemat kommenteerida. «Ma pole seda oma partneritega veel läbi arutanud,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles