KGB kongide muuseum jõudis Euroopa kaardile

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümme aastat tagasi asutatud Tartu linnamuuseumi filiaal KGB kongide muuseum on nüüdest ära märgitud ka Euroopa külma sõja aegsete olulistemate paikade kaardil.

KGB kongide muuseumi kuraator Tarmo Piir märkis, et Taani ajaloolaste poolt koordineeritud ettevõtmine keskendub kitsamalt Balti mere piirkonna külma sõja aegsete paikade, rajatiste ja muuseumite kaardistamisele ning laiemale huviringkonnale tutvustamisele, taotledes nende edasist kaitset.

Kaardistatud on paiku ja objekte Islandist Murmanskini, alates raketibaasidest ja tuumavarjenditest kuni muuseumite ja erinevate arhitktuurimälestisteni välja, lisas Piir.

Taanlaste eestvedamisel käivitunud projektis «The Countries Around the Baltic Sea» osalevad kümme riiki: Taani, Eesti, Soome, Saksamaa, Island, Läti, Leedu, Norra, Poola, Venemaa
ja Rootsi.

Ühiselt on korraldatud konveretse, välja on antud teemakohaline trükis ning nüüd on olemas ka veebilehekülg, kus on hõlpsasti leitavad olulisemad Balti mere äärsete külma sõja aegsete paikade asukohad, tutvustused, pildid ning audiovisuaalne materjal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles