Ringtee tänavale võib tulevikus kerkida katlamaja

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korsten
Korsten Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus otsustas täna algatada detailplaneeringu koostamise Ringtee tänav 8 krundile, kuhu tulevikus võib kerkida umbes 100-megavatise võimsusega gaasikatlamaja.

Planeeringuülesanne näeb ette kaaluda ehitusõiguse määramist äri- ja tootmishoonetele. Krunt pindalaga 4,5 hektarit asub Ropka tööstuse linnaosas ning praegu asub seal Ropka katlamaja, vahendas linnavalitsuse pressiesindaja.

AS Hendrikson&Ko koostatud eelhinnangu kohaselt ning keskkonnaameti hinnangul ei ole planeerimise eel tarvis algatada keskkonnamõju strateegilist hindamist, kuna uue katlamaja rajamine ei too kaasa heitgaaside koguse suurenemist võrreldes juba väljastatud kasvuhoonegaaside kauplemislubadega.

Krundile ligikaudu 100-megavatise gaasikatlamaja rajamisega paraneb tarbijate varustuskindlus soojusenergiaga, eriti tarbimise tippajal kui näiteks biokütuseid kasutavad katlad tehnilistel põhjustel ei tööta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles