Alma Sarapuu naudib vastupidavusalasid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alma Sarapuu.
Alma Sarapuu. Foto: SCANPIX

Naiste seas on enne rattamaratoni nelikürituse võitu püüdmas esimest korda ses sarjas kaasa lööv Alma Sarapuu (38). Kolme ala järel juhib ta juba varemgi Tartu-sarja kõrgetele kohtadele jõudnud Signe Parmu ja Tea Pärniku ees.



«Spordiüritusi on nii hirmus palju, et pole võimalik kõigil osaleda,» selgitas Sarapuu. «Tänavu võtsin nelikürituse kavasse ja jätsin mõned muud asjad ära.» Talle pole Tartu-sari siiski päris võõras, jooksumaratonil on ta varemgi kaasa löönud.

Ennast päris kindlaks võitjaks nelikürituse debütant siiski ei pea ega alahinda sugugi mulluse võitja Signe Parmu šansse. «Eks viimane võistlus näitab, mis saab,» lausus ta.

Usin triatleet

Tabasalus elava Sarapuu kontos on kamaluga triatloni- ja duatlonivõite. Seega jooksus ja maanteerattasõidus peaks ta ennast väga tugevalt tundma. «Ma arvan, et maastikusõidus on tugevamaid naisi kui mina,» hindas ta oma võimalusi Tartu rattamaratonil, «ma ei ole väga palju metsas sõitnud.»

«Õnneks Tartu rattamaratoni rada kõige tehnilisem ei ole, aga vihmasema ilmaga on seal päris raske sõita,» arvas Sarapuu, et paljuski sõltub tema edu nelikürituse finišialal ka ilmast.

«Ma arvan, et me oleme Signega suhteliselt võrdsed sõitjad, kui meil kõik asjad klapivad,» jättis Sarapuu sarja esikohaheitluse otsad lahtiseks. Vaid rattamaratoni silmas pidades on ta kindel, et rajal on nii temast kui Parmust tugevamaid naisrattureid.

«Nelikürituse arvestuses ei tohiks siiski meid kahte keegi nii väga ohustada,» pakkus hetkeliider.

«Loodame, et kõik klapib,» arvas ta, et võit kohe kindlasti veel taskus ei ole, poodiumikoht küll.

Eelkõige ootab Sarapuu rattamaratonilt ilusat ilma ja ka seda, et saaks oma sõitu sõita. «Hirm on muidugi, et seal eesotsas on rahvast palju ja tuleb ettevaatlik olla.»

Oma tugevaimaks alaks teiste neliküritusel osalevate naistega võrreldes peab Alma Sarapuu jooksu. «Paljud tugevad jooksjad nelikut lihtsalt ei tee,» ütles ta. «Mina olen igal alal selline keskmine. Või natuke parem kui keskmine. Eraldi aladelt poodiumikohta ei ole tulnud.»

Maksuameti spordiklubi

Sarapuu teenib igapäevast leiba maksuametis. «Siin on igasuguste spordialade esindajaid,» rääkis ta. «Meil on oma väike spordiklubi ka, mida üritame jõudumööda elus hoida.»

Maksuametis üleüldiselt harrastatakse Sarapuu sõnul spordialasid seinast seina. On oma jalg-, korv- ja võrkpallurid. Joogaga tegeletakse, käiakse kepikõnni- ja jooksuüritustel.

«On päris häid jalgrattureid,» toonitas Sarapuu, «uus peadirektori asetäitja Timo Riismaa on heal tasemel jalgrattur.»

Sarapuule endale on kõige meelepärasemad vastupidavusalad. «Väga palju üle täispika triatloni ka ei tahaks teha, aga muidu mulle pikemad maad sobivad paremini. Näiteks triatloni sprindidistants ei ole minu lemmik.»

Ka Sarapuu pere on sportlik. Alma elukaaslane on varem sõitnud ratast ja tegeleb nüüd esimest aastat triatloniga. Tabasalus kui ühes Eesti triatlonikantsis ei saa sellest lihtsalt üle ega ümber. Alma ise on triatleet juba seitse aastat.

Tütar Silvia väga aktiivne triatlonisõber ei ole, see-eest käib võrkpalli mängimas.

Alma Sarapuu tänavusel Tartu neliküritusel
• Suusamaraton: 943. koht (naiste arvestuses 20.)
• Jooksumaraton: 133. koht (8.)
• Rattaralli: 528. koht (13.)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles