Rattamaraton selgitab Tartu nelikürituse parimad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusamaraton.
Suusamaraton. Foto: SCANPIX

Sel pühapäeval sõidetav 14. Tartu rattamaraton on hooaja viimane spordisündmus tänavuse Tartu nelikürituse arvestuses.



Neliküritusel osalejad läbisid veebruaris 40. Tartu maratoni ning mais 29. Tartu jooksumaratoni ja 30. Tartu rattaralli. Pärast kolme ala osaleb arvestuses 817 harrastajat, 550 nendest on läbinud maratonide pikad distantsid, mis ühtlasi tähendab punktiarvestuses osalemist.

Enne viimast etappi hoiavad üldarvestuses liidrikohta Rait Pallo ja Alma Sarapuu. Meeste edetabelis järgnevad Priit Ailt teise ja Janis Teteris kolmandana. Naistest hoiab teist kohta Signe Parm ning kolmas on Tea Pärnik.

Naiste liidrile Alma Sarapuule on see esimene neliküritus, kõik ülejäänud nimetatud on ka varasemate aastate arvestusest rohkemal või vähemal määral tuntud. Tänavuse Tartu nelikürituse võitja ning osalenute üldarv selgub pärast Tartu rattamaratoni.

Tihe konkurents

Tartu-sari on läbi aastate olnud harrastajatele enese proovilepanek. «Konkurents arvestuse esiotsas on igal aastal väga tihe. Ühel alal on üks sportlane parem, teine jällegi teises tugevam. Nii ongi motivatsioon pingutada väga suur,» ütles Aet Nurk, klubi Tartu Maraton sekretariaadi juht.

«Viimastel aastatel teeb rõõmu, et alade tippsõitjad, näiteks ratturina tuntud Allan Oras või ka suusaradadelt teada Raul Olle, on võtnud nõuks enda võimed proovile panna ning võistelda ka teistel spordialadel. Ning mis saab meil olla selle vastu, kui rattur otsustab suusatama hakata või vastupidi,» kiitis Nurk ka oma ala tippe.

Neliküritusel ei osale mitte ainult Eesti spordisõbrad. Viimastel aastatel on olnud hulgaliselt esindatud lõunanaabrid lätlased. «Ka sarja esikolmikusse on läbi aastate kodumaiste tegijate kõrval kuulunud sportlased Lätist, Soomest ja Venemaalt,» lisas Nurk.

Tartu neliküritusel osalemine on jõukohane kõigile. Need, kes võtavad ette sarja kuuluvate maratonide pikemad distantsid, osalevad ka punktiarvestuses.

Kõik, kes lihtsalt aktiivset eluviisi harrastavad või soovivad neli korda aastas sõpradega sportlikku pühapäeva veeta, on oodatud sarja lühematele distantsidele.

Tänavuse nelikürituse lõpetamine ning parimate autasustamine on 1. oktoobril klubis Ahi. Laste minineliküritus võetakse samal päeval kokku Lõunakeskuses.

2012. aasta neliküritusse kuuluvad 41. Tartu maraton 19. veebruaril, 30. Tartu jooksumaraton 13. mail, 31. Tartu rattaralli 27. mail ning 15. Tartu rattamaraton 16. septembril.

Sarja ajalugu

Tartu-sarja korraldatakse aastast 1983. Algusaastail oli ürituse nimeks Tartu kolmiküritus, kuhu kuulusid Tartu maraton, Tartu sügisjooks (2000. aastast Tartu jooksumaraton) ja Tartu rattaralli. 1998. aastal korraldati esimene Tartu rattamaraton, aga sarjaga ühines see sõit alles aastal 2000.

Nelja võistluse sarja, Tartu neliküritust, otsustati korraldada 2000. aastast. Toona aga jäi lumepuudusel ära Tartu maraton ja nii ei tulnud ka nelja ala arvestust. Seega on nelikürituse arvestust peetud 2001. aastast.

Tartu neliküritus 2011
• 40. Tartu maraton 19. veebruaril, 63 km, 4777 lõpetajat
• 29. Tartu jooksumaraton, 8. mail, 23 km, 1727 lõpetajat
• 30. Tartu rattaralli 29. mail, 135 km, 1817 lõpetajat
• 14. Tartu rattamaraton 18. septembril, 89 km
• Pärast kolme ala osaleb nelikürituse arvestuses 817 harrastajat, 550 neist on läbinud maratonide pikad distantsid, mis ühtlasi tähendab punktiarvestuses osalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles