Eksinud marjulise leidmiseks tuli rakette lasta

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvikad rabas. Illustreeriv foto.
Jõhvikad rabas. Illustreeriv foto. Foto: Sille Annuk

Tartumaal Võnnu vallas Järvselja kandis elavad inimesed ei maganud tänast ööd tõenäoliselt väga rahulikult, sest metsa eksinud marjulise välja juhatamiseks kõlasid politseisireenid ning lendasid õhku signaalraketid.

Täna varahommikul jõudis metsast välja marjuline, kelle leidmiseks viisid Tartu patrullpolitseinikud läbi pea kaheksatunnise otsinguoperatsiooni. Hädasolija abistamiseks tuli välja kutsuda ka päästjad, vahendas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel.

Eile hommikul kella 9 ajal läks 64-aastane mees Tartumaal Võnnu vallas Järvselja ja Ahunapalu lähistel metsa kuremarju korjama. Päeva peale eksis ta ära, kuid õnneks oli tal kaasas mobiiltelefon, millega ta helistas tuttavatele ja küsis nõu.

Kella 21.40 paiku õhtul helistas mees lõpuks Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusesse ning teatas, et eksleb sihitult kuivenduskraavide vahel ega oska metsast enam omal jõul välja tulla.

Mees oli parkinud oma sõiduauto metsa serva, kuid pimeduses ei suutnud ta enam selle asukohta tuvastada.

Korrakaitsjad alustasid otsinguid mehe mobiiltelefoni positsioneerimisega. Samal ajal saadeti marjulist otsima politseipatrull. Alarmsõiduki sireen pandi metsa servas tööle, kuid eksinu ei suutnud ikkagi õiget teed leida.

Et väljas oli juba väga pime ning patrull marjulist ei leidnud, saadeti kella 00.25 ajal appi veel üks ekipaaž, kelle varustuse hulgas olid juba ka signaalraketid. Politseinikud jagasid metsa sektoriteks ning andsid rakettide ning lisaks ka alarmsõiduki sireeniga marjulisele märku, millises suunas liikuda.

Vahelduva eduga kuulis marjuline küll sireene, nägi osati ka rakette. Pärast seda, kui taeva suunas oli saadetud 17 raketti, mõistis mees, millisest suunast need tulevad ning nii leidsid korrakaitsjad ka marjulise üles.

Samas ilmnes, et mees oli jäänud väga sügavate kuivenduskraavide vahele lõksu. Politseinikel ei õnnestunud temani pääseda ja nüüd tuli hädasolija abistamiseks
kohale kutsuda juba päästjad.

Kuna mees kurtis politseinikele ka kehva tervise üle, teatati hädasolijast ka kiirabile.

Mehe kuivenduskraavide vahelt välja aitamiseks ehitasid päästjad tuletõrjeredelitest kaks silda. Kella 5.42 pääses mees kraavide vahelt välja ning ta anti üle kiirabile.

Terviserikkeid meedikud mehel ei tuvastanud ning väsinud marjuline toimetati ühes
jõhvikaämbriga koju puhkama. Ka tema sõiduki leidis patrull üles ning toimetas selle marjulise koduõuele.

Tartu politseijaoskonna juhi Kaja Suure sõnul oli otsingutel suureks abiks, et marjulisel oli kaasas mobiiltelefon. «Pilkases pimeduses on raskesti läbitavalt alalt väga keeruline eksinud inimest üles leida. Kui tal on aga kaasas telefon, saab hädasolija asukohta täpsustada ning olla pidevas kontaktis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles