Riigikohus saatis endise liikluskomissari süüasja tagasi maakohtusse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikohus.
Riigikohus. Foto: Aldo Luud / SL Õhtuleht.

Eilse otsusega tühistas riigikohus osaliselt endise Lõuna prefektuuri liiklustalituse ülemkomissari Marek Tiiratsi süüdimõistmise maakohtus ja ringkonnakohtus ning saatis kriminaalasja Tartu maakohtule uuesti arutamiseks.

Riigikohtu kolleegium rahuldas osaliselt Marek Tiiratsi kaitsja vandeadvokaadi vanemabi Kalju Kutsari kassatsioonikaebuse, milles ta taotles ringkonnakohtu otsuse tühistamist ning Tiiratsi õigeksmõistmist kõigis talle süüks pandud kuriteoepisoodides.

Kohus lõpetas kriminaalmenetluse selles osas, mis puudutas sileraudse jahipüssi ebaseaduslikku käitlemist. Ülejäänud osas saatis kolleegium kriminaalasja uueks arutamiseks Tartu maakohtule teises koosseisus.

Tartu maakohus tunnistas mullu 15. oktoobril Tiiratsi süüdi ametiisikuna ja isikute grupis korduvas omastamises ning tulirelvade ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises, karistades teda 4500 euro suuruse rahatrahviga. Ringkonnakohus jättis tänavu märtsis maakohtu otsuse muutmata.

Marek Tiiratsi kriminaalasi eraldati tunamullu 17. juunil kokkuleppemenetluses lahendi leidnud Lõuna prefektuuri endiste töötajate kriminaalasjast.

Prokuratuuri koostatud süüdistusakti kohaselt aitas Tiirats 2009. aastal omastamisele kaasa ning 2008. aastal omastas Lõuna politseiprefektuuri sõidukite tankimiseks ette nähtud kütust kokku ligi 319 euro väärtuses.

Tiiratsile esitati süüdistus ka 2008. ja 2009. aastal vastavaid relvalubasid omamata kahe tulirelva ning nelja helisummuti ebaseaduslikus käitlemises ning 2008. aastal ühel korral laskemoona ebaseaduslikus käitlemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles