Presidendi kantselei: kirikusse võiksid pääseda kõik soovijad

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves Halliste kiriku ümbrust koristamas.
President Toomas Hendrik Ilves Halliste kiriku ümbrust koristamas. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Presidendi kantselei väljendab lootust, et Halliste kiriku jõulujumalateenistuse ja teleülekande korraldajad leiavad võimaluse lubada kirikusse kõik soovijad, eelregistreerimise korrale vaatamata.

«Ei riigipea ega presidendi kantselei ole praegu ega ka kunagi varem olnud seotud jõuluõhtu jumalateenistuse korraldamisega, veelgi vähem jumalateenistuselt otseülekande tegemisega, otsus teha tänavu televisioonis ülekantav jõuluõhtu jumalateenistus Halliste kirikust sündis kantseleile teadaolevalt EELK ja ETV koostöös,» selgitas presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam Postimees.ee’le.

«President Toomas Hendrik Ilves on pikka aega pidanud iseenesestmõistetavaks olla võimalusel jõuluõhtu jumalateenistusel Halliste kirikus, mis on tema kodukihelkonna kirik, seejuures ei ole ta kunagi soovinud seda muuta meediasündmuseks,» rääkis Sildam.

President Toomas Hendrik Ilves on riigipeana korduvalt öelnud, et peab õigeks, et igaüks, sõltumata oma ametikohast, läheks jõuluõhtul oma kodukirikusse, toonitas Sildam.

«Järelikult ei saa võimalikud korraldajatepoolsed piirangud sel aastal kuidagi olla seotud riigipea kohalolekuga,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles