TÜ ja EBS-i tudengid said ühise doktorikooli

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vastavalt reedel allkirjastatud partnerluslepingule ühinevad rahvusvahelise äriülikooli EBS tudengid Tartu Ülikooli juhitava majandusteaduse ja innovatsiooni doktorikooliga.

Sõlmitud partnerluslepingu järgi hakkavad mõlema ülikooli doktorandid osalema doktorikooli seminaridel, koolitustel ja üritustel. Nii TÜ kui EBS panustavad ühiselt doktorantide juhendamisse ja ühiste teadusprojektide läbiviimisesse, vahendas Tartu Ülikooli pressiesindaja.

TÜ õppeprorektori Martin Halliku sõnul on partnerlusleping esimene reaalne samm kahe kõrgkooli edasise integratsiooni teel. «Sisuline koostöö toimib juba praegu – näiteks osalesid EBS-i doktorandid juulis TÜ juhitava doktorikooli seminaridel.»

EBS-i rektori Peeter Krossi hinnangul parandab Tartu Ülikooli majanduse ja innovatsiooni doktorikooliga liitumine kindlasti doktoriõppe kvaliteeti ning loob tulevastele doktoritele paremad perspektiivid edasises erialases või teaduslikus töös karjääri tegemiseks.

Ühine doktorikool on võtnud endale ülesandeks kasvatada Eesti avaliku sektori analüüsivõimet ja haldussuutlikkust, mis omakorda peaks soodustama riigi konkurentsivõimet.

Lisaks toetab doktorikool doktorantide osalemist rahvusvahelistel konverentsidel ja teadusprojektides nii kodu- kui välismaal, koolitab ka õppejõude ja juhendajaid ning koordineerib teadusalast koostööd era- ja avaliku sektoriga.

Juunis sõlmisid TÜ ja EBS strateegilise partnerluse ning integratsiooni kokkuleppe, mis sätestas kahe kõrgkooli koostöö õppe- ja teadustöö valdkonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles