Maarjalaadal tegi ilma «Magus kallikene»

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsamäe mahetalu peremees Reeno Sikk pani näitamiseks kaalu peale Eestimaa päikese käes küpse­­nud priskema arbuusi. Kaal näitas ei vähem ega rohkem kui kuus kilo ja 770 grammi.
Kutsamäe mahetalu peremees Reeno Sikk pani näitamiseks kaalu peale Eestimaa päikese käes küpse­­nud priskema arbuusi. Kaal näitas ei vähem ega rohkem kui kuus kilo ja 770 grammi. Foto: Sille Annuk

Reeno Sikk on Võrumaa mees, kes tuli laupäeval Tartu kesklinna maarjalaadale Vastseliina vallast Tsolli külast ja tõi kaasa mitu virna patissone, suvi- ja õlikõrvitsaid ning – uskuge või mitte – arbuuse!

Just arbuusid olid need, mis sundisid laadalisi muudkui peatuma ja uudistama, mis ning kas tõesti.

Reeno Sikk ütles, et arbuusi ja kõrvitsat on ta kasvatanud vaid kaks viimast aastat, muidu on ta peamiselt astelpajukasvataja. Huvi arbuusi vastu tekkis tal aga pärast üht Räpinas peetud koolitust, ja nüüd proovibki talumees kasvatada arbuusi kõrvitsaga võidu.

Arbuusisordi nimi on «Sugar Baby» ehk eesti keelde tõlgituna «Magus kallikene». See on peremehe sõnul lühikese kasvuajaga sort, mis Eestimaa suve jooksul jõuab kenasti küpseda. «Praegu ongi juba saagi lõpp,» rääkis Reeno Sikk. «Ja kui otsustada meie kahe viimase suve põhjal, siis võiks arbuusi julgesti kasvatama jäädagi – päikest ja sooja jätkub.»

Reeno Siku lett tõmbas möödakõndijate pilku ka lilleõiekujuliste patissonidega, mis ei kõlba üksnes kummutiservale iluasjaks, vaid sobivad ka marineerida ja konserveerida, nagu ikka suvikõrvitsad.

Reeno Sikk märkis lõpuks, et Tartu maarjalaat on väärt laat, sest seal käib hulga inimesi ning igav ei hakka. Mees oli Tartus kohal teist aastat ja lubas tulla järgmiselgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles