Lõuna kaitseringkonna õppekogunemine jätkub suurema isikkooseisuga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reservväelane Indrek Varend.
Reservväelane Indrek Varend. Foto: Kaitseväe peastaap

Selle aasta suurim kaitseväe õppekogunemine sai täna lisa, kui harjutava üksusega liitus reakoosseis.

«Praegu Lõuna kaitseringkonnas toimuv õppekogunemine on heaks näiteks, et viimaste aastate tõsine panustamine reservkaitsejõududesse on loonud toimiva süsteemi,» ütles maaväe ülem kolonel Indrek Sirel. «Viimase pooleteise päeva jooksul olen kontrollinud kaitseringkonna ja jalaväepataljoni tehtut ning ka Kaitseliidu baasil moodustatud formeerimiskeskuste sujuvat tegevust ja ma olen nähtuga täiesti rahul,» vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja kolonel Sireli sõnu.

Täna saabunud reakoosseisust tuli kohale 95 protsenti oodatud reservväelastest. Esimeses etapis, kui saabus jalaväepataljoni juhtivkoosseis ja erialaspetsialistid, tuli kohale 92 protsenti oodatud reservväelastest.

Õppekogunemine jätkub reakooseisu väljaõppega, seekord juba reservväelasest ülemate juhendamisel ja üksustesisese tegevuse harjutamisega kuni 13. septembrini ning õppekogunemise lõpetab 14.-16. septembrini Võru- ja Põlvamaal toimuv kõikide üksuste koostööõppus.

Õppekogunemisest võtavad osa reservväelased, kaadrikaitseväelased Lõuna ja Põhja kaitseringkonnast, Tartu, Põlva, Valga, Viljandi ja Võru Kaitseliidu malevate kaitseliitlased.

Õppekogunemised annavad reservväelastele lisaks teadmiste uuendamisele võimaluse kohtuda oma vanade teenistuskaaslastega, ka täna saabunud isikkooseis tervitas üksteist rõõmsalt.

Kokku võtab õppekogunemisest osa üle 2000 inimese. Lõuna kaitseringkonnas algas õppekogunemine 04. septembril ja lõppeb 17. septembril rivistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles