Draamajuht vestles võidutöö autoriga

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Draamafestivali aegu kohtusid eile Vilde kohvikus väikseks vestluseks Vanemuise draamajuht Urmas Lennuk ja Tartu Ülikooli teatriteaduse eriala ning näidendi- ja loovkirjutuskooli Drakadeemia lõpetanud Piret Jaaks. Nende jutule andis alust äsja lõppenud näidendivõistlus, mille korraldas Eesti Teatri Agentuur.

Võistluse tulemused tegi teatavaks žürii esimees Urmas Lennuk.
Kolmanda preemia, mõlemad 595 eurot, said Paavo Piik (näidend «Keti lõpp») ja Kadri Noormets («Go Neo und Romantix»). Teise preemia, kumbki 1500 eurot, pälvisid Jan Rahman («Lell») ja Donald Tomberg («Andmed Liina Pihlapuust») ning eripreemia, 200 eurot, sai Küllike Veede («Puudutamata»).

Peapreemia, 2000 euro vääriliseks arvatud «Näha roosat elevanti» autor Piret Jaaks peab pealinnas avalike suhete juhi ametit, kuid on jätkuvalt Tartu Noorte Autorite Koondise liige. Seni on vaatajate ette jõudnud vaid üks tema tekst, koostatud tänavu Tallinna vanalinna päevade avatseremooniaks.

Auhinnatöös on kolm tegelast – mees ja kaks naist. Urmas Lennuk avaldas Tartu Postimehele lootust, et valusate teemadega näidend jõuab Tartus lavale, sest see on huvitavalt üles ehitatud ja autor tajub teatrit väga hästi.

Seejärel asuski draamajuht autoriga vestlema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles