Tartus algas suusahooaeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusahullud rühkisid  kolmapäeval Tähtveres agaralt mäest üles. Esialgu veel ilma suuskadeta.
Suusahullud rühkisid kolmapäeval Tähtveres agaralt mäest üles. Esialgu veel ilma suuskadeta. Foto: Sille Annuk

«Suvi on nüüd tõesti läbi,» kinnitasid treenerid Anniki Inno ja Jaak Teppan kolmapäeval MTÜ Suusahullud trenni ajal. Sellest nädalast algas sel suusasõprade seltskonnal aktiivne hooaeg.

«Mis sa teed, õige tehnikaga mine ikka,» manitses Teppan dendropargis seni veel suuskadeta mäest üles rühkijaid, «suve jooksul on ikka üht-teist ära ununenud.»
«Nüüd 25 minutit sörki ja siis laulukaare alla,» andis Inno järgmise ülesande.

Suusataja suvi

Esmaspäevast alates on «hullud» Tähtveres aktiivselt trennis. Treeneritel läks Teppani sõnul elu kümme kraadi tulisemaks juba nädal varem.

«Meil pole palju suve olnudki,» tunnistas Inno, et osa suvest läks kolimisele, klubi sai uued ruumid ja pool augustit kulus remonditöödele. Septembris tuli juba pühenduda täie hingega Suusahullude kuuendale hooajale. Uut on tänavu veel niipalju, et peale Anniki Inno ja Jaak Teppani juhendab Suusahulle ka tippspordist loobunud Vahur Teppan.

Tegelikult ei antud suusatajatele ka suvel puhkust. Nii juunis kui juulis olid nädalased laagrid. «Lihtsalt oli veidi rahulikum aeg kui nüüd,» iseloomustas Inno.
«Tõeline suusahull ei puhka kunagi, vaid on alati radadel,» täiendas Teppan.

Alanud regulaarne treeningutöö tähendab vähemasti treeneritele kuni märtsini tihedat graafikut. Mullu alustati kolme rühmaga (igas 20 inimest), tänavu on kolm rühma juba täis. «Septembri lõpus tuleb tibud üle lugeda ja vist ka neljas ja viies rühm avada,» arvas Teppan. 15. septembril tehakse uutele liitujatele laululaval infotund. Seejärel on pilt selgem, palju tänavu «hulle» kokku tuleb.

Huvi on suur. Kui treenerid meililistis välja hõikasid, et augusti lõpus teeks esimese kogunemise, ootasid nad kuni 30 inimest. Tuli aga ligi 50, kellest vähemalt 35 olid kohe täis väge trenni teha. «Piltlikult öeldes tuldi suusad õlal ja nõuti lund,» kirjeldas Inno.

Tänavu on suusahullude ridades ka lasterühmad. 5–7-aastased juba treenivad, suuremad alustavad järgmisel nädalal.

Kui palju oleks Suusahullude klubi üldse võimeline huvilisi vastu võtma? «Me ei ole kunagi kedagi ukse taha jätnud,» kinnitas Teppan. Läbirääkimisi on peetud ka suusaeriala tudengite ja potentsiaalsete treeneritega, kes olid nõus appi tulema, kui seniste juhendajate jaks napiks jääb.

Suusahullude vaim

«Pigem võiks mõelda pealinna laienemisele, sealt on  küsitud, millal Suusahullud Tallinna tulevad,»
lisas Inno. Iseküsimus, kuidas suusahullude vaim Tallinnas tööle hakkab. Tartu on eripärane koht. Siin on käinud ka vanad suusaspetsid Pärnust imestamas, kuidas on võimalik, et Tähtvere rada on suusatajaid tihedalt täis nagu trammis.

Vaimsus ongi põhiline, mis suusahulle koos hoiab, osa juba viis aastat. Mitte ainult trenn ja võistlused, vaid ka seltsielu ja koos tegutsemine.

Talv ei ole kaugel, siis ootavad ees ülipopulaarne Levi suusalaager Soomes, loomulikult Tartu maraton ja hulk muid suusaüritusi, kuhu alati tullakse, silm säramas peas. Nii nagu alati trennigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles