Kiisler: Tartu eurotoetusest ilma ei jää

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalminister Siim Kiisler
Regionaalminister Siim Kiisler Foto: Toomas Huik.

Regionaalminister Siim Kiisler selgitas, miks sai Tartu linn kätte ainult osa taodeldud 161 miljonist eurotoetuse kroonist.


«Tartu linnale määratud 161 miljonit makstakse välja sõltuvalt taotluste sisust, mida hindab vastav komisjon. Kui linnapea pole selles taotlusvoorus suutnud esitada piisavalt põhjendatud taotlusi, tähendab see eelkõige seda, et kogusummat ei maksta kohe korraga välja ja on oht, et praegune linnapea ei saa eurotoetustest kavandatud objekte isiklike saavutustena näidata,» selgitas regionaalminister Siim Kiisler

«Linna areng võib seepärast kauem aega võtta ja kui linnapea raiskab asjakohaste taotluste esitamise asemel aega regionaalministri süüdistamisele, on see tõepoolest linna arengut pidurdav,» ütles regionaalminister Siim Kiisler.

Kiisler lisas, et soovitab linnapeal avalikkuses valede väidetega populaarsuse kogumise asemel paremaid taotlusi kirjutada.

«Et Tartu lubatud 161 miljonit kiiremini kätte saaks, tuleb järgmises taotlusvoorus esitada rahastustingimustele vastavad taotlused,» sõnas minister Kiisler.

«Oluline on see, et kogusumma sellest ei muutu, määratud vahendid makstakse linna arengu toetuseks välja vastavalt sellele, kas komisjon saab esitatud taotlused täiel määral rahastustingimustele vastavaks tunnistada või mitte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles