Linn jättis võitjaga lepingu sõlmimata

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heikki Anipai
Heikki Anipai Foto: SCANPIX

Mais linnavalitsuse korraldusega kõigis viies hoolduspiirkonnas riigihanke «Tartu kõrvaltänavate talihooldus 2011–2014» võitjaks kuulutatud Teho Eesti Teehoolduse OÜga pole siiani lepingut sõlmitud.

Tartu linn kuulutas kõrvaltänavate talihoolduse hanke järgmiseks kolmeks aastaks välja selle aasta märtsis. Hankel osales pakkumusega vaid Teho Eesti Teehoolduse OÜ, kes kuulutati ka võitjaks.

Eelmisel nädalal saatis aga linnamajanduse osakond firmale kirja ning teatas, et enne hankelepingu sõlmimist kontrollisid nad «eduka pakkuja kõrvaldamise aluste puudumist» ning avastasid, et äriregistris pole pakkumise teinud registrikoodiga firmat.

Linna arupärimisel teatas Teho Eesti Teehoolduse OÜ, et sõlmitud lepingute ja ärinime muudatuste tulemusel on uue registrikoodiga firma vana täieõiguslik järglane. Linn aga vastas, et tegemist on juriidilise isikuga, kes ei ole osalenud hankemenetluses ja kelle kohta ei ole neil hanketeate kohaselt nõutud teavet. Seetõttu ei ole linnal võimalik Teho Eesti Teehoolduse OÜga hankelepingut sõlmida.

Teho Eesti Teehoolduse juhataja Heikki Anipai  oli aga linna käitumisest hämmingus. «Meil toimus suvel ettevõtte müük, omanikud vahetusid, aga uue registrikoodiga firma on juriidiliselt vana õigusjärglane.

Seda on kõik tunnistanud, alates meie Tallinna lepingupartneritest kuni pankadeni. Välja arvatud Tartu linn, kes arvas, et see on väga segane asi,» kommenteeris Anipai.
Linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haagi sõnul on uus hange juba välja kuulutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles