Talukaup tuleb laupäeval kesklinna

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Maarjalaadal kaubeldakse peamiselt kodumaistel põldudel kasvanud sügisandidega. Pildil viinamarjakasvataja Liia Kaska saak.
Tartu Maarjalaadal kaubeldakse peamiselt kodumaistel põldudel kasvanud sügisandidega. Pildil viinamarjakasvataja Liia Kaska saak. Foto: Sille Annuk

Laupäeval, 10. septembril peetakse Tartu kesklinnas taas Maarjalaata, kus kaubeldakse sügisandide ja muu talukaubaga.

«Kõikvõimaliku kauba pakkujaid oleks väga palju, kuid laadale ootame siiski eelkõige sügislaadale sobiva kraami pakkujaid,» märkis linnavalitsuse teate vahendusel ettevõtluse osakonna kaubanduse peaspetsialist Meeri Tensing.

Tensingu sõnul saabub tänavu laadale ligikaudu 370 kauplejat. Rohkem ei suudaks me raekoja platsile ja Küüni tänavale ära mahutadagi,» selgitas ta.

Sügislaadalt saab osta värsket kodumaist aed- ja puuvilja, mett, seeni, marju, muud talukaupa ja kindlasti ka istikuid. Varuda saab talvesibula ja -küüslaugu.

Sibulakasvataja Peipsi äärest õpetab, kuidas teha sibulapalmikut. Suupooliseks pakutakse muu kauba hulgas ka suitsutatud seasabasid, suitsuvutt ja -küülikut ning kõrnekaraskit.

Mahekauba huvilised saavad tutvuda  eesti mahepõllunduse toodanguga ja kohtuda nende kasvatajatega.

Esinevad erinevad lastekollektiivid, rivitrummide ansambel ning teised bändid.

Maarjalaata on Tartu raekoja platsil, Küüni tänaval ja Kaubahoovi pargis avatud kell 10 - 17.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles