ERR.ee: Tartu vaeb linna- ja maabussiliinide ühendamise võimalusi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatuisest väljuv linnaliini buss Tartus..
Peatuisest väljuv linnaliini buss Tartus.. Foto: Aldo Luud / SL Õhtuleht.

Tartu linn püüab tuleva aasta sügiseks koos lähivaldade ning Nõo ja Elvaga välja uurida, kuivõrd saaks ühendada linna- ja maabussiliinid.

Tartu linna ja selle lähivaldade bussiliikluse ühendamise plaan tähendab esialgu siiski vaid seda, et linnaliinid pikeneksid vaid Tartuga piirneva mõne suurema asulani. Nõo ja Elva kasu oleks selles, et kui ühel hetkel taastub sealt kiire rongiühendus Tartuga, tuleb ühildada linnabusside ajad rongide saabumis- ja väljumisgraafikuga, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tartu abilinnapea Margus Hansoni kinnitusel ei hakka keegi kindlasti kokku panema kogu maakonna ja linna bussiliiklust.

«Ega täielikult ühendada ei olegi võimalik, aga esimene samm sellel teel, et linnalähedaste asulate inimesed ei peaks autoga linna tulema ja linna tänavatel ummikutes seisma, ongi see, et ühistransport võiks sõita nendest asulatest läbi,» selgitas Hanson.

15 aastat bussijuhi ametit pidanud Ivar Müürsepp tunnistas, et paljud reisijad tunnevad maalt tulles huvi, kuidas linnas edasi liikuda saab.

Tuleva aasta sügiseks valmiv liiklus- ja liikumisuuring läheb maksma 1,7 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles