Karlovlane ujub ehtsa bluusi lainetel

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Roots Roundabout, «Leigh´s Spider Jam», Roots Art Records, 2011.
Andres Roots Roundabout, «Leigh´s Spider Jam», Roots Art Records, 2011. Foto: Repro

Täitsa ehtne bluus, justkui musta värvi ja kortsus näoga vanade ameerikameeste tehtud. Nii võiks arvata, kui ei teaks, et plaadimasinasse on pistetud ansambli Andres Roots Roundabout CD «Leigh´s Spider Jam».

Väsimatult bluusimere lainetel pika ujumise ette võtnud tartlane, täpsemalt karlovlane Andres Roots jätkab selle plaadiga oma mulluse muusikaüllitise «Round­­about» laadis. See tähendab, et ümbrisel ei ole enam ansamblinime Bullfrog Brown ja muusikutering on märksa laiem senisest kooslusest.

Vastse plaadi kõigi üheksa loo muusika ja sõnad on kirjutanud Andres Roots. Neid esitavad kitarristist autori kõrval Martin Eessalu (kitarrid ja bändžo), Indrek Tiisel (suupill), Raul Terep (trummid) ja Ahti Bachblum (klahvpillid). Oma osa annavad vokaaliga Leighton L. R. Phoenix (Inglise/Soome) ja ühes loos mandoliiniga Bert Deivert (USA/Rootsi).

Andres Rootsi sõnul seisneb ansambli Roundabout mõte selles, et kontsertidel esinevad koos temaga need, kes parajasti tulla saavad ja lavale mahuvad ning kes – kõige tähtsam! – bluusi mängida tahavad. Mänguisu annab CD «Leigh´s Spider Jam» igatahes väga hästi edasi.

Nii nüüdset kui ka mullu ilmunud CDd võiks pidada osaliselt pereplaadiks. Nimelt on mõlema kujundanud laululooja ja kitarristi abikaasa Siret Roots, kelle kunstnikukätt said tunda ka Bullfrog Browni plaadid.

Plaat
Andres Roots Roundabout, «Leigh´s Spider Jam», Roots Art Records, 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles