TÜ ASKi sõudjad kogusid noorte meistrivõistlustelt medaleid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüdrukute kaheksapaat tuli pronksile.
Tüdrukute kaheksapaat tuli pronksile. Foto: TÜ ASK


Eesti sõudespordi noorte jaoks on aasta olulisem võistlus sel aastal 20.-21 august toimunud Eesti Noorte Meistrivõistlused.


Sel aastal oli võistlustules Tartu Ülikooli Akadeemilise spordiklubi poolt siiani aegade suurim esindus – 29 sportlast (eelmisel aastal 18).


 Võistlustel oli kohal kogu Eesti noorte sõudmise paremik ning kahe päeva jooksul selgitati 25 vanuse ja paadiklassi parimad. TÜASKi sõudjad võisid üldjoontes võistlustega rahule jääda, sest võrreldes eelmise aastaga läks meil oluliselt paremini – kui eelmisel korral saadi kolm pronksi,  soos tänavu aga kolm hõbedat ja seitse pronksi.


Kirkaim tulemus jäi küll saamata, ent tänased tulemused annavad alust suurteks lootusteks järgmiseks hooajaks. Ka treenerid said kindlust, et liigutakse õigel suunal.  


Tulemuste poolelt saab esile tõsta kolme hõbemedalid teeninud paatkonda (Joanna Saar tüdrukute C vanuseklassi ühepaadil; Mihkel Pari, Henri Pehk poiste A kahepaadil; Karoli Loot, Marliis Reinkort tüdrukute B kahepaadil). 

 
Enim medaleid teenis Liis Küünal, kes naasis koju nelja pronksmedaliga. Enim kripeldama jääb ilmselt tüdrukute kaheksapaadi pronksmedal, mis pidanuks olema hõbedane, ent laenuks saadud vana paat ei olnud siiski sel tasemel, et võistelda kergete maailmaklassipaatidega.   


Noorte meistrivõistlustega lõppes noorsõudjate põhihooaeg ning kes endale koondise pääset ei lunastanud, saab nautida puhkeperioodi, enne kui algab uus ettevalmistusperiood juba järgmiseks hooajaks.   


Küll aga toimuvad 14.-15.septembril TÜ ASKi poolt korraldatavad Tartu lahtised meistrivõistlused, kus on võimalik osaleda nii C klassis, noortes kui ka täiskasvanutes. Võisteldakse 14 erinevas paadiklassis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles