Vanemuine mängis hooaja lennukat saabumist

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asjakohase tervitushüppe tegi Vanemuise balletitrupi verivärske täienduse hulgas ka Daniil Kolmin (pildil esiplaanil), kes on juba varem Tartu teatris töötanud.
Asjakohase tervitushüppe tegi Vanemuise balletitrupi verivärske täienduse hulgas ka Daniil Kolmin (pildil esiplaanil), kes on juba varem Tartu teatris töötanud. Foto: Sille Annuk

Noored balletitantsijad, kes saabusid eile Tartu lennujaama, tervitasid neid vastu võtma tulnud puhkpilliansamblit, Vanemuise juhtkonda ja meedia esindajaid. Asjakohase tervitushüppe tegi Vanemuise balletitrupi verivärske täienduse hulgas ka Daniil Kolmin (pildil esiplaanil), kes on juba varem Tartu teatris töötanud. Vahepeal kaks aastat Vilniuses elanud tantsijat saab kõigepealt näha «Mowgli» etenduses.

Tartusse tõi teda ja tema kaaslasi lennuk Tallinnast. Pärit on nad kaugemalt – muu hulgas Inglismaalt, Itaaliast ja Jaapanist. Neil oli kaasas mitu pakki Vanemuise hooajakirja Ramp, mis jõuab neil päevil müügile ka ajalehekioskitesse.

Vanemuise balletijuht Mare Tommingas hindas tänavust täiendust – üheksa tantsijat – suuruse poolest üsna keskmiseks. Osa seniseid trupiliikmeid on lahkunud traumade või isikliku elu muutuse tõttu. «Teatrit vahetas ainult neli tantsijat, see on täiesti normaalne liikumine,» ütles Tommingas.

Vanemuise juht Paavo Nõgene seostas sellise lennuka meediatembu teatrihooaja alguses asjaoluga, et Vanemuisel on nüüd oma Lennuk – draamajuht Urmas Lennuk. Tantsijad vastu võetud, oli kõigil võimalik lehvitada lennujaama ees bussi istunud «Puhastuse» näitetrupile. Nad asusid Eesti-ringreisile, kõigepealt sihiks Viljandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles