Spordimaja langeb peagi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teise maailmasõja järel Maarja kiriku külge ehitatud maja laseb lammutada Tartu linn, et rajada tulevikus samale kohale lasteaed.
Teise maailmasõja järel Maarja kiriku külge ehitatud maja laseb lammutada Tartu linn, et rajada tulevikus samale kohale lasteaed. Foto: Sille Annuk

Eile hommikul võis näha Pepleri tänaval EPA vana võimla juures, kuidas järjest tühjeneva maja kõrval üha kerkisid sealt välja toodud ehitusprahi virnad. Peagi paneb osaühing Purustaja tööle kopad, et saata maja ajalukku.

Teise maailmasõja järel Maarja kiriku külge ehitatud maja laseb lammutada Tartu linn, et rajada tulevikus samale kohale lasteaed. Kõrvalasuv vana kirik jääb aga püsti. Selle tahab Maarja kogudus taastada.

Pepleri 1a hoones asusid pikki aastaid maadlus-, tõste- ja korvpallisaal ning teisedki ruumid. Maaülikool andis hoone linnale pärast seda, kui 2009. aastal valmis ülikooli uus spordihoone Tähtveres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles