Lõõtspill pani jala tatsuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Tartu lõõtspillifestival tõi laupäeval Rüütli tänavasse muusika, mis pani paljudel jala tatsuma ja tõmbas näo naerule. Lõõtsamehi ja -naisi jätkus raeplatsi servast kuni Treffneri koolini.

Mängijate hulgas oli nii kodumaiseid kuulsusi, nagu Aivar Teppo, Juhan Uppin ja Toomas Valk, kui ka külalisi – Peterburi ansambel CKM. Oma kolleege käis kuulamas ja võttis ise samuti pilli põlvedele festivali peakorraldaja, Võrumaa Kõrvipalu loometalu perenaine Kadri G Laube. Kolmepäevase lõõtsapeo esimene õhtu reedel oli tema hinnangul nagu hullumaja: tänavu olid 18. korda peetud festivalile kutsutud ka akordionistid, sestap kõlas isegi klassikalist muusikat ja džässi. «Keegi ei osanud arvata, et koguneb nii palju rahvast,» lisas ta.

Kavas oli ka tasuta õpitubasid. Toomas Ojasaar ja Martin Müller olid palutud juhendama algajaid, Juhan Uppin õpetas edasijõudnuile kaunistusi ja keerutusi ning pillimeister Heino Tartes lõõtspillide hooldust. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles