Miks maksis ühe kooli sümboolika teise omast palju rohkem?

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnavalitsus eraldas viimasel istungil Tartu Jaan Poska gümnaasiumi lipu, templite ja sildi soetamiseks 1715 eurot, Reiniku kooli lipu, temp­lite ja sildi ostuks 885 eurot. Kas Poska kooli lipud-pitsatid on kaks korda suuremad või on neid kaks korda rohkem?

Vastab Tartu abilinnapea Argo Annuk:

Erinevus tuli kooli sildist, lippude ja pitsatite hinnas erinevust polnud. Poska gümnaasiumi sildi ligi tuhat eurot kõrgema hinna tingis vist teistsugune materjal. Täpsema vastuse jään võlgu, see oli haridusosakonna algatus ja palve.

Täpsustab haridusosakonna juhataja Riho Raave: Mina tean ka, et Poska silt on lihtsalt natuke esinduslikum kui Reiniku oma. Või mis natuke, kaks korda esinduslikum. Saan aru, et mängus on ikkagi kunstniku idee ja teostus.

Treffneri gümnaasiumil on ju ka suur bareljeef, ega Poska gümnaasium saa alla jääda. /.../ Seda, et Poska gümnaasium on väärikas, näitab ka selle aasta tung sinna. Laseme siis koolil olla Jaan Poska vääriline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles