Ratsutamise kolmevõistluse Eesti meistriks sai Marit Poltimäe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Poltimäe ja Cosette.
Marit Poltimäe ja Cosette. Foto: Allikas: Eesti Ratsaspordi Liit

Nädalavahetusel selgitati Tartumaal Saksa ratsutamiskompleksis Eesti meistrid kolmevõistluses seenioride, noorte ja harrastajate tasemel. Meistritiitli seenioride arvestuses pälvis Marit Poltimäe hobusel Cosette.


Seenioride arvestuses läks pärast maneežisõitu 12 paari hulgas juhtima Madli Murel Flickeril, väikse vahega olid Marit Poltimäe ja Cosette kohe kannul, kolmandana jätkasid Veiko Uuk ja Samuel. Takistussõidu, kus tõkked olid kuni 115 cm kõrged, suutsid vigadeta läbida vaid Poltimäe ja leedukas Dagnis Rakauskas, kes aga otsustas krossil mitte startida. Murel kogus takistussõidus 4 ja Uuk 12 karistuspunkti, maastikusõidus lisandus mõlemile miinuspunkte veelgi.

Krossi läbisid karistuspunktideta Poltimäe ja takistussõidus 4 kp kogununud Aldo Kanepi Groy'l. Selline tulemus tagas kuldmedali Poltimäele Cosette'il (42,6 mp), hõbemedalile jõudsid nii krossis kui takistussõidus oma kontole 4 miinuspunkti lisanud Siret Saks ja Wiplala S (57,3). Kolmandaks tõusiski Kanepi hobusel Groy (61,8). Sarnaselt jagunesid ka Tartu Linna Meisrivõistluste tiitlid.

Noorte meistrivõistlustel näitas avaalal parimat vormi Kristiina Raudnagel hobusel Uzzi. Tema kannul asusid takistussõidule vastu Madli Murel ja Caprice ning Priidu Tikk ja Dimitri Donskoi. Takistussõidus kõrgusel 110 cm näitasid vigadeta sooritust viis võistluspaari, nende hulgas Murel ja Caprice ning Poltimäe ja Szaman, kes tõusid sellega teiseks, kuna Raudnagel pidi leppima 12 miinuspunktiga. Priidu Tikk lisas takistussõidust oma kontole koguni 20 miinuspunkti. Enne krossi jätkasid kolmandalt kohalt takistussõidu eksimusteta lõpetanud Reelika Oissar ja Arletta.

Krossi suutsid nulliga lõpetada nii Murel (kokku 47,2 mp) kui Poltimäe (kokku 51,1 mp), Raudnagelile lisandusid 8 karistuspunkti aja eest (kokku 64,8 mp), ning selles järjestuses ka võistlus lõpetati, samamoodi jagunesid ka Tartu Linna Meistrivõistluste esikohad. Oissar võttis krossilt aga juurde 54 mp, Tikk omakorda 16,8 mp.

Võistluste raames peeti ka mitteametlikud Eesti Meistrivõistlused harrastajate kolmevõistluses. Kuldmedalile jõudis Ervi Kaasiku hobusel Cendoria S (53,4 mp), hõbedat vääris Merilin Vips Macallal (54,6 mp), pronksile tuli Maria Kivastik hobusel Hera S  (58,0 mp)

Vabaklassis tasemel kerge 80 saavutasid esikoha Aldo Kanepi ja Trevor (56,3 mp), teise koha Veiko Uuk ja Gunvald (57,6 mp), kolmanda Dagmar Ainsoo ja Prints S (Simon) (65,5 mp). Vabaklassis tasemel keskmine 105 oli ainult kaks võistlejat, kellest üks otsustas krossil mitte startida, seega võit läks Joosep Tikule hobusel Kenedis  (56,9 mp).
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles