Džässi- ja folgihuvilised kogunevad ühe katuse all

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Pissarenko meelest on Vilde lokaalis hea nii džässmuusikat kuulata kui ka seda esitada.
Oleg Pissarenko meelest on Vilde lokaalis hea nii džässmuusikat kuulata kui ka seda esitada. Foto: Sille Annuk

Vaevalt oli alternatiivklubi Plink Plonk sulgenud rokiliku koega muusika esitajatele ja huvilistele Vilde ja Wilde’i kuju selja taga majas jäädavalt oma uksed, kui juba tekkisid uued sama ruumi kasutada soovijad.

Reede õhtul avab Tartu Folgiklubi Vallikraavi tänava alguse hoones esimesel korrusel oma esimese hooaja. Kuid juba varakevadel korraldas sealsamas majas teisel korrusel ehk Vilde lokaalis oma õhtuid Tartu Jazzklubi eesotsas kitarrist Oleg Pissarenkoga – ja jätkab ka nüüd, juba tuleval kolmapäeval.

Folgiklubi avaneb

Folgihuvilised kogunevad täna kõigepealt ringmängutundi, et seejärel osa saada kontserdist. Esimese autoritunni sisustab Mari Kalkun.

Folgiklubi õhtuid korraldab Tartumaa Rahvakultuuri Keskselts eesotsas tegevjuhi Liina Vainumetsaga kavakohaselt iga kuu esimesel reedel. Esimene klubiõhtu on ühtlasi 2., 3. ja 4. septembril Tartus 18. korda toimuva lõõtspillifestivali avalöök.

Festivali kontserdid on põhiliselt Vilde majas ja õpitoad seltside majas Pepleri 27. Laupäeva keskpäeval valgub lõõtsamuusika paariks tunniks Rüütli tänavale ja raeplatsile.

Džässiklubi kavad

Tartu Jazzklubi uue hooaja avaõhtu on Vilde lokaalis 7. septembril kell 20. Kontserdil «Mälestuste jõgi» põimib Oleg Pissarenko Trio põhjamaise džässi kõlad ja lihtuse ilu. Trios mängivad lisaks kitarristist klubijuhile kontrabassist Taavo Remmel ja akordionist Jaak Lutsoja. Luulet esitab näitleja Guido Kangur.

Pissarenko juhtimisel on džässiklubi tegutsenud paar aastat ka Ülikooli kohvikus ja Genialistide klubis. Algaval hooajal on Vilde lokaalis kavas klubiõhtud kolmapäeviti kell 20–22, nüüd tuleb aga Tartu linna reservfondist toetuse kadumise tõttu osta huvilisel pääse. Džässi jätkub alates oktoobrist neljapäeviti ka Genklu­bisse.

Tavalise klubitegevuse kõrval ehitab Pissarenko praegu üles džässi- ja rütmimuusika festivali IDeeJazz, mis jätkab festivali RainbowJazz sammudes, kuid uutes suundades. Esimene uus muusikapidu ilmub kuulajate ette 3., 4. ja 5. novembril mitmes Tartu kontserdipaigas.

Avatud mitmele muusikale

Vilde juhataja Priit Reiman ütles, et ta eelistab isiklikult folgile enamasti džässi.
Mõlema klubi tegevus samas majas näitab aga juhataja sõnul seda, et Vilde maja on avatud mitmesugusele muusikale ja kultuurile.

kas teate?

Kaks algust
• Tartu Folgiklubi alustab oma esimest hooaega Vilde maja (Vallikraavi 4) esimesel korrusel täna kell 18 ringmängutunniga ning sellele järgneva kontserditunniga.
• Tartu Jazzklubi alustab oma uut hooaega Vilde teisel korrusel lokaalis 7. septembril kell 20 Oleg Pissarenko Trio kontserdiga Guido Kanguri osalusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles