Tapmises süüdi mõistetud Võru mehed tahavad kergemat karistust

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Tänavu 1. aprillil tunnistas Tartu maakohus kaks noormeest süüdi tapmises ning neist ühe ka alaealise vägistamises, saates nad pikaks ajaks vangi. Noormehed taotlevad nüüd ringkonnakohtus kriminaalasja uut läbivaatamist.

Aprillis tunnistas Tartu maakohus Tauno Peedosaare süüdi tapmises ja alaealise vägistamises. Janar Lattik mõisteti süüdi tapmises. Nende ja varem toime pandud kuritegude eest karistas õigusemõistja Peedosaart kokku üheksa aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega, Lattikut aga kuue aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega.

Maakohtu süüdimõistva otsuse vaidlustasid Janar Lattiku kaitsja ja Tauno Peedosaare kaitsja, kinnitas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Lattiku kaitsja palub tühistada maakohtu otsuse osas, millega Lattik mõisteti süüdi tapmises. Ta taotleb selle asemel Lattiku süüdimõistmist kehalises väärkohtlemises ning palub lugeda temale mõistetav vangistus kantuks eelvangistuses viibimisega.

Peedosaare kaitsja palub tühistada maakohtu otsuse täies ulatuses ning nõuab Peedosaare õigeks mõistmist nii sugulise kire vägivaldse rahuldamise süüdistuses kui ka tapmises.

Viimases süüteos palub kaitsja Peedosaare süü kvalifitseerida surma põhjustamiseks ettevaatamatusest. Samuti palub kaitsja jätta rahuldamata kannatanu tsiviilhagi.

Tartu ringkonnakohus hakkab kriminaalasja arutama 17. oktoobril.

Süüdistuse kohaselt tekkis noormeestel mullu 15. juuni öösel Võrus 30-aastase mehega tüli. Peedosaar ja Lattik peksid ohvri Võru kultuurimaja aias läbi, põhjustades talle raskeid tervisekahjustusi.

Mehed viisid kannatanu Kreutzwaldi tänaval asuvate garaažide taha ning jätsid ta üksinda.

Pärast seda helistas Lattik häirekeskusesse, esines valenimega ning teatas maas lamavast verisest mehest. Kiirabi viis teadvuseta kannatanu haiglasse, kus ta 17. juunil suri.

Samuti süüdistas prokuratuur Tauno Peedosaart 15-aastase neiu vägistamises.

Maakohus mõistis noormeestelt välja ka rahalise kompensatsiooni kannatanu lähedaste kasuks. Süüdistatavad peavad vastavalt maakohtu otsusele hüvitama solidaarselt kokku 15 709,58 eurot.

Mõlemad mehed on varem kriminaalkorras karistatud. Mullu veebruaris tunnistas Tartu maakohus nad süüdi avaliku korra raskes rikkumises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles