Professor astub ametisse loenguga luulekeelest

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval, 6. septembril algusega kell 16.15 peab Tartu Ülikooli aulas sügissemestri esimese inauguratsiooniloengu eesti kirjanduse professor Arne Merilai. Loengu teemaks on «Luulekeele olemus».

Inauguratsiooniloengu eesmärk on anda ülikooli uuele professorile võimalus tutvustada ennast, oma eriala ja eesmärke kolleegidele, üliõpilastele, samuti avalikkusele väljastpoolt ülikooli, vahendas ülikooli pressitalitus. Merilai loeng on professorite inauguratsiooniloengute sarjas arvult kaheteistkümnes Tartu Ülikoolis.

Professor Merilai peamised uurimisvaldkonnad on kirjandusteooria, poeetika ja tema enda loodud pragmapoeetika; eesti luule, rahvuslik ja võrdlev kirjandus- ja kultuurilugu ning kirjanduse didaktika. Ta on mitme monograafia autor ning koguteoste toimetaja.

Arne Merilai on Eesti Kirjanike Liidu liige; kirjandus- või teatriesseede kõrval on ta avaldanud kaks luuletuskogu, ühe romaani ja näidendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles