Tuleval aastal kuulutatakse koolirahu välja Sillamäel

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolirahu väljakuulutamise üritus Jõgeval.
Koolirahu väljakuulutamise üritus Jõgeval. Foto: Karl Sakrits

1. septembril sõlmiti Jõgeval üle-eestiline koolirahu, mille lepingule andsid allkirja linnapea Kalmer Lain, haridus-ja teadusminister Jaak Aaviksoo, Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse esimees Kuldar Rosenberg ja Eesti Lastekaitseliidu president Katrin Saks.

Sündmusele omapära ja atraktiivsust andis Jõgeva ühisgümnaasiumi tantsurühmade ja nende juhendaja Merleen Läänemägi koostöös sündinud tants.

Kultuuri-ja haridusvaldkonda kureeriv Jõgeva abilinnapea Mihkel Kübar märkis, et koolirahu väljakuulutamise ettevalmistused algasid juba selle aasta alguses. Vaatamas käidi ka mullust teemakohast üritust Elvas.

«Kõige olulisemaks pidasime aga enda jaoks koolirahu sisu lahtimõtestamist. Mis puutub koolirahu edaspidisesse mõjusse Jõgeval, siis küsimus on selles, kas seda sündmust meie linnas terve kooliaasta vältel just igapäevaselt teadustakse, kuid usun siiski, et tekkinud hõngu jagub piisavalt ja eks koolides saabki ju enamus asju teoks rahumeelselt.»

Pärast lepingu allkirjastamist ja läbi Jõgeva liikunud rongkäiku tantsiti linna staadionil koolirahu väljakuulutamise puhuks loodud tantsu. Jõgeva ühisgümnaasiumi tantsurühmad haarasid ka kõiki kohalolijad kaasa tantsima.

Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse esimees Kuldar Rosenberg mõtestas lahti tänavuse Koolirahu tunnussõnad: usaldus, mõistmine, sallivus ja viisakus.

«Ma arvan, et igal õpilasel ja õpetajal tuleks aega maha võtta ja nende sõnade tähenduse üle rohkem mõelda. Kõik need sõnad on hästi valitud ja sügava tähendusega,» lasus Rosenberg, kes ise õpib Tallinna reaalkooli 12. klassis.

Pärast koolirahu väljakuulutamist korraldas Jõgeva linnapea Kalmer Lain vastuvõtu muusikakoolis, kus algul oldi koos Alo Mattiiseni klaveriklassis ning siis mindi saali Jõgeva tunnusrooga külmalinna küüslaugusuppi sööma.

Muljed koolirahu pidustustest Jõgeval on väga positiivsed. «Kui varem on kõlanud koolirahu laul, siis täna saime kõik osa koolirahu tantsust ja eks meiegi peame järgmiseks aastaks midagi huvitavat välja mõtlema,» rääkis Sillamäe linnavalituse haridus- ja kultuuriosakonna peaspetsialist Meeli Rjabova. Tuleval aastal kuulutakse koolirahu välja just selles Ida-Virumaa linnas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles