Endine abilinnapea valmistub koolitundideks

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Sasi
Jüri Sasi Foto: SCANPIX

Kevadel Tartu abilinnapea ametist taanduma sunnitud Jüri Sasi valmistub Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste kõrgemas sõjakoolis matemaatikalektorina kadettide ette astuma ja on teemasse sisseelamiseks lahendanud kümnete kaupa matemaatika riigieksami ülesandeid.

«Tuletan tõsiselt meelde kõike seda, mida olen omal ajal õppinud ja õpetanud. Mul on õige mitu aastat läinud nii mööda, et pole tahvli ees seisnud,» ütleb Sasi, kes oli 2006. aastast abilinnapea, enne seda Härma gümnaasiumi direktor.

Sasi esimene loeng on 6. septembril. «Ärevust veel ei ole tekkinud, aga see kindlasti tuleb. Õpetada täiskasvanud inimesi on hoopis midagi muud kui õpetada õpilasi,» leiab ta. «Andragoogika ja pedagoogika erinevad suurelt.»

Plusspoolele paneb Sasi selle, et sõjakoolis pole tegu kohustusliku haridusega – õpetada tuleb kadette, kellel on juba kõrgharidus või kes tulevad pärast sõjaväge ohvitseriks õppima. Seega motiveeritus peaks olema suur. «Enamik on kindla valiku teinud, nad teavad, mida tahavad ja teevad selle nimel tõsist tööd,» ütleb Sasi.

Esialgu oli tal plaanis sõjakooli pidama jääda jõuludeni, aga juba on olnud jutte, et miks mitte kauemaks. «Üllatavalt palju on siin tuttavaid, sõpru ja endisi õpilasi,» nendib Sasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles