Maaülikool alustab juubeliõppeaastat

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maaülikooli peamaja.
Eesti Maaülikooli peamaja. Foto: Lauri Kulpsoo.

Täna, 1. septembril algava õppeaasta meeleolu on Eesti Maaülikoolis pidulikum kui tavaliselt, sest uue õppeaastaga algab ka Eesti Maaülikooli 60. sünnipäevale pühendatud kuu. Juubelihõngulist uut õppeaastat alustab maaülikoolis ühtekokku 4771 tudengit.

Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaasseni sõnul rõõmustab teda loodussäästlikult ja praktiliselt mõtlevate noorte suur arv, kes oma tuleviku just Eesti Maaülikooliga seovad. «Viimaste aastate tihedaim vastuvõtukonkurss sel suvel ning niivõrd paljude noorte otsus õppida just Eesti Maaülikoolis annab tunnistust meie ülikooli õppekavade heast kvaliteedist, kaasaegsetest õpitingimustest ning noorte jätkuvast huvist perspektiivikate erialade vastu,» ütles rektor pressiesindaja vahendusel.

Rektori sõnul on algav õppeaasta Eesti Maaülikoolis tähenduslik ka ülikooli 60. sünnipäeva tõttu. Septembris peetavate juubeliürituste raames vaatab ülikooli nii tulevikku kui minevikku, sõnas Klaassen. «Väärikat juubelit kutsume lisaks töötajatele ja tudengitele tähistama ka linnarahvast ning loomulikult meie vilistlasi.»

Juubeliaasta sündmuste raames toimuvad septembri lõpus Eesti Maaülikooli tulevikukonverents, suurejooneline linnarahvapäev laada ja rongkäiguga, Eesti Maaülikooli spordihoones avatakse ajaloo näitus ning leiab aset palju muudki põnevat. Juubeliaastale pannakse punkt 30. septembril akadeemilise aktuse ning vilistlaste ja töötajate kokkutulekuga.

Uut õppeaastat alustab 1054 uut tudengit bakalaureuse-, magistri-, doktori- ja integreeritud õppe või rakendusliku kõrghariduse tasemel. Kokku avab maaülikool 28 bakalaureuse-, 23 magistri- ja viis doktoriõppe eriala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles