Peeter Volkonski õpetab ja jagab rahvaülikoolis

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Volkonski
Peeter Volkonski Foto: SCANPIX

Väga laialdaste teadmistega mees, muusik, kirjanik, tõlkija, näitleja, lavastaja ja õppejõud Peeter Volkonski ütleb, et aasta arvestus käib ikka 1. septembri, ei millegi muu järgi. «Mitte ainult koolid, vaid ka teatrid alustavad oma hooaegu septembris – kogu elu on see niimoodi olnud,» sõnab ta.

Uue koolisügise üks uudis on aga seotud sellega, et Peeter Volkonski asub juhtima vestlusi Tartu rahvaülikooli kultuuriklubis ning need tunnid hakkavad kandma pealkirja «Helikirev maailm».

«Mulle endale meeldib hirmsasti õppida, aga õpetamisega on niimoodi, et ma ei söanda ennast nimetada õpetajaks suure algustähega,» lausub ta. «Mulle meeldib rohkem nagu jagada!»
Peeter Volkonski on aastaid lugenud Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias võrdlevat kultuurilugu muusikas. Tartu rahvaülikooli kultuuriklubis ei taha ta end korrata, vaid teha nii, et ka endal oleks huvitav olla. Kuna tegu on ikkagi klubiga, siis loodab ta põnevaid arutelusid.

«Ma sooviksin seal näha inimesi, kes ei häbene küsida, kui mõni asi segaseks jääb,» julgustab ta. «Asjad, mis minule tunduvad loomulikud, võivad kellelegi olla päris uued.

See on ju sama, kui keegi, kes oskab, hakkab mulle näitama, kuidas arvutis mingit asja teha, ja teeb pliu-pläu-pliu nii, et sa mitte midagi ei saa aru. Siis ma ütlen küll, et oota, ja istun ise hiire taha. Küsimine ei ole mingisugune rumalus.»

Volkonski kultuuriklubi alustab 14. oktoobril kell 17.15 Tartu rahvaülikooli Pepleri 4 majas ning esimesed vestlused kannavad alapealkirja «...mis maa see on?!».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles