Koolirahu kuulutatakse tänavu välja Jõgeval

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aabits.
Aabits. Foto: Marina Puškar

Usaldus, mõistmine, sallivus, viisakus - need on neli keskset alust, millele peaks rajanema koolirahu. Neljapäeval Jõgeval peetav tseremoonia on meile iga-aastaseks meeldetuletuseks, et soodsa ja turvalise koolikeskkonna loomisega peab tegelema aastaringselt.

Iga aasta 1. septembril kuulutatakse ühes Eesti linnas välja koolirahu. Mullu tehti seda Tartumaal Elvas. Sel korral aga külmapealinnaks kutsutavas linnas.

Need märksõnad valisid mõttetalgute korras Jõgeva koolirahu aastat iseloomustama Jõgeva õpilased ning haridustöötajad. Koolirahu väljakuulutajana tegutsevad Jõgeva haridusasutused õppeaasta vältel eelkõige neid nelja sõna ja ideed väärtustades, vahendas linna veebileht.

Koolirahu mudeli on loonud Soome õpilased ning Mannerheimi Lastekaitse Liit. Koolirahu hakati juurutama 1990. aastate alguses ning sellest on saanud Soome koolisüsteemis mitteformaalse hariduse tugevdamise nurgakivi.

Eestisse jõudis koolirahu mudel 1999. aastal. Praegu juhib Eesti Koolirahu programmi Eesti Laistekaitse Liit.

Koolirahu kuulutatakse Jõgeval välja 1. septembril kell 10.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles