Auklik parkimiskoht ei vabasta parkimistasust

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kompanii tänava parkimiskohtadel laiutavad augud.
Kompanii tänava parkimiskohtadel laiutavad augud. Foto: Sille Annuk

Kuigi Kompanii tänava aukus parkimiskohad on juba aastaid remontimata ning lõhuvad autosid, küsib linn seal sõidukiomanikelt endiselt A-piirkonnas kehtestatud kõrgeimat parkimistasu.

Munga ja Gildi tänava vahele jäävas Kompanii lõigus on kaheksa parkimiskohta. Ala jääb A-piirkonda, kus ühe tunni parkimise eest tuleb maksta 1,5 eurot ehk kõrgeimat kehtestatud hinda.

Ümberkaudsete firmade töötajate sõnul võib aga parkimistaskusse sõites oma sõiduki kergesti ära lõhkuda, sest peaaegu igas kohas laiutavad meetrilaiused ja kümne sentimeetri sügavused augud.
Kompanii tänavas asuva firma Meditalo personalikonsultant Mari-Liis Järg ütles, et auklik parkla on neid juba kaua häirinud.

«Need augud pole lihtsalt augud, vaid kui sinna sisse sõita, siis võib oma auto korralikult vigastada. Aga ma arvan, et linn ei ole valmis selle auto parandamise kulu kompenseerima,» lausus Järg, kelle sõnul ei ole ilus küsida raha sellise parkimiskoha eest, mis tegelikult parkimiseks ei sobi.

Maksta tuleb igal juhul

Liikluskorraldusteenistuse parkimisvaldkonna spetsialist Martin Nelis ütles, et mahamärgitud parkimiskoht peab olema 2,5 meetrit lai ja 6 meetrit pikk, kuid selle puhtus ja tehniline seisukord pole parkimistasuga kuidagi seotud. «Seda pole küll kusagil kirjas, et kui parkimiskoht on näiteks talvel lumest puhtaks lükkamata, annaks see õiguse tasuta parkida,» tõi Nelis näite.

Ka linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak kinnitas, et parkimistasu makstakse võimaluse eest kesklinnas parkida ning see, mis olukorras on parkla, ei mängi rolli. «Parkimiskoht on vaba valik ja kui see ei sobi, miks ma peaks siis minema sinna oma autot lõhkuma,» lausus Haak ning lisas, et tema teada sellises olukorras parkimiskohti linnas pole.

Saab nädalaga korda

Kompanii tänava lõik tuli Haagile siiski tuttav ette. «Jah, seal võib olla mõni auk küll, see lõik on mitu aastat eelarve järjekorras olnud. Ka auguparandusraha meil napib, kuigi nüüd lubati lisaeelarvest juurde, aga ohtlike aukude parandamiseks ikka on,» lausus ta ning lubas teedeteenistuse olukorda hindama saata.

Teedeteenistuse peaspetsialist Siim Mitt teatas hiljem, et parkla remonditööd on juba planeerimisel ja kohad peaksid saama korda septembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles