Tartus läheb homme kooli 12 339 last

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endises Mart Reiniku gümnaasiumimajas alustab sügisest Poska kool.
Endises Mart Reiniku gümnaasiumimajas alustab sügisest Poska kool. Foto: Margus Ansu

Homme alustab Tartus kooliteed 158 õpilast rohkem kui eelmisel aastal. Esimesse klassi läheb 1090 last.

Tartu linnavalitsuse teatel asub 11 372 last õppima munitsipaalkoolides ja 742 erakoolides. Esimesse klassi läheb 1090 last, mis on 32 õpilast rohkem kui eelmisel õppeaastal, gümnaasiumisse astujaid on aga 1176, mis on 101 noort mullusest enam.

«Algaval õppeaastal tuli Tartu gümnaasiumidesse rohkem õpilasi väljastpoolt Tartut. Kindlasti tuleb meil gümnaasiumikohtade kavandamisel arvestada ka edaspidi sellega, et Tartu peab head gümnaasiumiastme haridust pakkuma ka väljastpoolt tulevatele õpilastele,» märkis linna haridusosakonna juhataja Riho Raave.

Samuti pingutasid tänavu mitmed  koolid selle nimel, et võtta gümnaasiumisse vastu maksimaalne arv õpilasi ning tõestada nii gümnaasiumiastme säilitamise vajadust, lisas Raave. Lähiaastate prognoos näitab siiski gümnaasiumiealiste õpilaste arvu vähenemist.

Vastavalt Tartu linna koolivõrgu korrastamise kavale jääb kolme-nelja aasta pärast Tartusse alles kuus gümnaasiumi, ülejäänud koolid kujundatakse ümber põhikoolideks.

Sellest õppeaastast korraldati ümber Tartu Mart Reiniku gümnaasiumi tegevus, mille tulemusena jätkab põhikoolina tegutsemist Tartu Mart Reiniku kool ning gümnaasiumina alustab Tartu Jaan Poska gümnaasium.

Uues gümnaasiumis hakkab sel aastal õppima 394 gümnasisti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles