Sõjakooli õppurid marsivad läbi Tartu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused (KVÜÕA) alustavad õppeaastat marsiga läbi Tartu kesklinna.
Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused (KVÜÕA) alustavad õppeaastat marsiga läbi Tartu kesklinna. Foto: Ain Protsin

Tarkusepäeval, 1. septembril marsib ligi 250 Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste (KVÜÕA) kõrgema sõjakooli kadetti ja lahingukooli õppurit õppeaasta alguse puhul läbi Tartu linna.

Pidulikku jalutuskäiku juhib kõrgema sõjakooli ülem kolonelleitnant Mati Tikerpuu. Jalutuskäigul marsivad sõjakooli põhikursuse, keskastmekursuse, aastase nooremohvitseride kursuse ning Lahingukooli õppurid, teatas kaitseväe peastap.

Kadetid ja õppurid suunduvad kell 10 kaitseväe orkestri saatel õppeasutuste peahoone juurest Raekoja platsile marsruudil Võru tänav, Akadeemia tänav, Vanemuise tänav ja Ülikooli tänav.

Kell 10.15 tervitavad Raekoja platsil õppureid KVÜÕA õppeosakonna ülem kolonel Raul Tõnnov ja Tartu abilinnapea Jüri Kõre.

Kell 10.30 - 10.50 jätkub jalutuskäik marsruudil Raekoja plats, Ülikooli tänav, Gildi tänav, Vabaduse puiestee, Riia tänav ja Võru tänav.

Pärast jalutuskäiku peab tulevastele ohvitseridele õppeaasta avaloengu kaitseväe juhataja kindral Ants Laaneots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles