Tartu Ülikool kodustab rebaseid

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli kunstimuuseumi giid Kerttu Palginõmm tutvustas eile rebastele peahoone ajaloolist kartserit.
Tartu Ülikooli kunstimuuseumi giid Kerttu Palginõmm tutvustas eile rebastele peahoone ajaloolist kartserit. Foto: Sille Annuk

Vastsed Tartu Ülikooli keskkonnatehnoloogia tudengid Markus Raudkivi ja Mihkel Kangor käisid eile õhtul juba teisel soolaleivapeol, päeva sisustasid aga loengud ja õppehoonete tutvustustuur poolesajale rebasele.

Kuulanud eile Tähe 4 füüsikahoones ära füüsikalise maailmapildi loengu ja registreerinud end ülikooli raamatukogu lugejaks, sattusid Raudkivi ja Kangor biblioteegi tamburis tugevalt võidunud teksapükste ja vilavate silmadega keskealise mehe küüsi.

«Poisid, sellist aparaati ei taha? Soodsalt annan.» Taskuarvuti, olgugi paljude värviliste nuppude ja küllap vähemalt seitsmekümne seitsme funktsiooniga, rebaseid ei erutanud. Et tüübist vabaneda, kosteti kärmelt «meil juba on», mispeale üritas äritseja kasutada võimalust ja hankida seletust, kuidas soodne aparaat üldse töötab.

Igav juba ei hakka

Nii Kangor kui Raudkivi kinnitasid, et ajaviite otsimiseks Tartu Ülikooli rebasenädala brošüüris sõrmega järge ajama ei pea. Õhtuiks kutsuvad kas vanad või uued koolikaaslased enda poole, nädalavahetusel on Atlantises plaanis suurem pidu tervele loodus- ja tehnoloogiateaduskonnale.

Loenguid on küll esialgu hõredalt, kuid nendevaheline aeg kulub Tartuga tutvumiseks ning ühest loengupaigast teise minekuks.

«Tähe nelja pidin minema kaardi abil,» tunnistas Jõgevalt pärit Kangor. Haapsalust Tartusse tulnud Raudkivi arvas, et erilisi orienteerumismuresid siiski olla ei saa. Kui paberkaarti taskus polegi, on teejuhi allalaadimine netist vaid mõne hetke küsimus.

«Mõtlen, et raamatukogu tuuril võiks küll ära käia. Linnast on põhilised õppehooned juba teada,» rääkis Raudkivi. Aga kuidas sõita loengule Nooruse tänavasse tehnoloogiainstituuti? «Issand, number neli läheb vist sinna,» tõmbas noormees kulmu kortsu. Tegelikult käivad sinna bussid 3 ja 11.

Tartu Ülikooli rebasenädal meelitas uusi üliõpilasi eile ülikooli kunstimuuseumi vaatama kevadise fotovõistluse kõige värvikamaid mustvalgeid fotosid, tutvuma peahoone pööningul ajaloolise kartseriga ning nautima Toivo Maimetsa ja Jaanus Harro jutuetendust «Mahe rebane».

Tänase ja homse keskmes on sportlik rebaste pitserijaht, mille käigus tuleb tudengeil auhinna saamiseks läbida võimalikult kiiresti tosin punkti.

Lugejaks saab kähku

Tartu Ülikooli raamatukogus on iga päev kell 10–15 lahti infopunkt, mille uksel saab lasta kogumiskasti lugejaks meldimise taotluse. Hingekirja pääseb aga ka internetis aadressil www.utlib.ee ning sõltumata kellaajast.

Raamatukogu teenindusosakonna juhataja Olga Einasto kinnitas, et täna antud taotluse peale võib raamatukogust lugejakaardi küsida alates homme hommikul kella üheksast. Kell üheksa tasub kaarti küsida isegi siis, kui netis on registreerutud alles paar tundi varem. Soovi korral saab lugejakaardina pruukida ID-kaarti.

Esimest aastat saalib raamatukogus ringi paarkümmend siniste vestidega teenindajat, seljal julgustav eesti- ja ingliskeelne kiri: Infokiirabi. Küsi!

Rebasenädala tegemisi
• Täna ja homme kell 12–15 «Rebaste pitserijaht».
• Täna 17.45 Tartu linna ajalugu tutvustav ekskursioon Toomel algusega Pirogovi platsilt.
• Homme kell 14–17 savirebaste valmistamine Antoniuse gildis Lutsu 5.
• Homme 15.30 Flammo rokk-kontsert kaubamaja kõrval Küüni tänaval.
• Homme 16–18 ekskursioon «Korporantide Tartu» peahoone eest.
• Homme 21 öölaulupidu Agape kontoris Vaksali 11.
Allikas: TÜ rebasenädala brošüür

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles