Lõuna-Eesti noored õpivad ettevõtlikkust

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Entrum
Entrum Foto: entrum.ee

Lõuna-Eestile mõeldud uhiuus noorteprogramm Entrum otsib mentoreid, kes tahaksid ja viitsiksid toetada 500 noort ettevõtlikuks saamise teel.

Otsitakse nii ettevõtjaid kui ka noorsootöötajaid ja õpetajaid. Tartumaa koordineerija Janeli Virnase sõnul annab just see, et osaleb nii palju noori, võimaluse abistada väga erinevatelt elualadelt pärit mentoritel.

«Kõige tähtsam on mentori enda soov panustada noorte arengusse ja noorte ettevõtlikkuse teemasse. Meie omalt poolt saaksime pakkuda talle sobivaima viisi,» rääkis Virnas ja kinnitas, et igaühele leitakse mingi roll.

Terve aasta kestev

Entrum on Eesti Energia loodud programm, mis kestab terve kooliaasta. Selle jooksul toimub kaheksa korda iga kuu üks suur kokkusaamine ehk sessioon, kuhu kõik 500 noort kokku kutsutakse. Esimene neist on 26. oktoobril Tartus.

Sessioonidel kohtuvad noored Eesti edukate inimeste ja ettevõtjatega, neid koolitatakse ja neile antakse nõu.

Programmil on kuus põhivaldkonda: uued tehnoloogiad, teenindus ja tootmine, ökomajandus, meedia, muusika ja ürituste korraldamine ning loomemajandus. Eri rühmad külastavad ka oma valdkonnas tegutsevaid ettevõtteid, et saada teavet nende tegutsemise kohta.

Mentoreid otsitakse nii selliseid, kes terve programmi kestel noortele toeks oleksid, neid suunaksid ja juhendaksid, kui ka neid, kes tuleksid kas või korra, et jagada kogemusi ja teadmisi. Otsitakse ka ettevõtjaid, kes saaksid aidata eespool mainitud viisidel või lubaksid noori vaatama oma firmasse, et tutvustada selle toimimist ja tööd.

Käiakse koolides

Noortele hakatakse projekti tutvustama septembris, kui uus kooliaasta on hoo sisse saanud. Paljud koolid on Virnase sõnul juba huvi tundnud ja ootavad programmi tutvustust, kuid osalemine jääb siiski iga noore enda otsustada.

Osalema oodatakse 16-17-aastasi noori, üldhariduskoolide 10. ja 11. klassi ning kutsekoolide 1. ja 2. kursuse õpilasi.

Registreeruda saab septembris, kohtade arv on piiratud.

Entrum
• Eesti Energia algatatud noorteprogramm, eelmisel õppeaastal oli see Ida-Virumaal.
• Tänavu on kaasatud Tartu, Põlva, Jõgeva, Valga ja Võru maakond.
• Osaleda saab viissada 16-17-aastast noort, Tartumaalt 220, kõigist teistest 70.
• Täpsem info www.entrum.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles