Playtech kolis Plaskust uude peakorterisse

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Playtechi uue peakorteri südameks on hiiglaslike astmete ja värviliste patjadega aatrium, kus võib nii puhata kui tööd teha. Maja avaraimas ruumis hakkavad toimuma ka firma suured koosolekud. Aatriumi seinale paigutatakse suured ekraanid.
Playtechi uue peakorteri südameks on hiiglaslike astmete ja värviliste patjadega aatrium, kus võib nii puhata kui tööd teha. Maja avaraimas ruumis hakkavad toimuma ka firma suured koosolekud. Aatriumi seinale paigutatakse suured ekraanid. Foto: Margus Ansu

Üksteist aastat Emajõe ärikeskuses tegutsenud maailma ühe juhtiva võrgumängude tarkvara tootja Play­techi nelisada töötajat kolisid möödunud nädalavahetusel firma uude peakorterisse endises postimajas.


Tartu Postimehele päev enne tänast ametlikku avamist maja tutvustanud Playtech Estonia juht Juha Olavi Korhonen oli uusi tööruume näidates rõõmus ja rahulolev.

«Võrreldes teiste Tartu ärihoonetega on Plasku eelis erakordselt hea vaade vanalinnale ja Emajõele ning seda jääme kõik taga igatsema, aga kuna me asusime üheteistkümnel korrusel, siis olid meeskonnad killustatud,» rääkis Korhonen ning lisas, et ainult ühe trepikoja ja kahe lifti abil oli Plaskus keeruline liikuda.

Ruumi tuli juurde

Uue maja suurimaid eeliseid ongi Korhoneni arvates see, et firma üksused on nüüd korruste kaupa paremini liigendatud ja seeläbi loodetakse saavutada tunduvalt paremat sünergiat ettevõttes. Kolimisega lisandus ligikaudu 2000 ruutmeetrit pinda, mis võimaldab häid töötingimusi ka siis, kui firma peaks veelgi kasvama.

«Uues majas rõõmustab mind eelkõige võimalus kujundada kontorid meie enda soovide ja vajaduste järgi,» rääkis Korhonen. «Kuigi oleme praeguste lahendustega väga rahul, ei tähenda see, et maja areng edaspidi seisma jääb. Et oleme nüüd ise maja peremehed, saame tulevikus arvestada rohkem oma inimeste soovidega.»

Endisest postimaja ootesaalist on saanud avar ja hubane aatrium, mida ilmestavad istumiseks mõeldud suured puidust trepiastmed koos pehmete patjadega. «See on minu lemmikkoht selles majas,» tunnistas Korhonen ning lisas, et aatrium on mõeldud nii puhkamiseks kui töötamiseks.

Aatriumi seinale pannakse suured ekraanid ning seal hakatakse korraldama ka firma infoüritusi. «Minu meelest kukkus see ruum väga hästi välja. See võtab terve ettevõtte kokku ja see on minu jaoks väga oluline,» kiitis Korhonen arhitektuuribüroo Sammas väljamõeldud lahendusi.

Saun ja terrass

Lisaks sellele, et igal korrusel on mitu kööki ja väikseid puhkenurki, on uues majas suur puhkeala piljardi-, tennise- ja jalgpallilaudade ning teiste mängudega. Ülikooli tänava poole jäävas neljanda korruse puhkeruumis saavad peamiselt programmeerivad töötajad lõõgastuseks mängida ka näiteks elektrikitarri või trumme ning vaadata telerit.

Puhkeruumi tagumisse otsa ehitati töötajatele suur saun, mille leiliruumi lavale mahub korraga ligi 20 inimest. «Eile prooviti see juba ära,» lausus Juha Olavi Korhonen ning oli kindel, et saun ei hakka tühjalt seisma.
Suurt populaarsust ennustas ta ka katusele ehitatud terrassile, kus saab suvisel ajal nii tööd teha kui puhkepausi pidada. Samuti on mööda maja paigutatud mitu elektrilist massaažitooli.

Seda, et loodud ahvatlused võiksid töötajaid töö juurest liigselt eemale meelitada, Kor­honen ei kartnud. «Meie eelmises kohas olid ka head puhketingimused ja me nägime, et inimesi võib usaldada. Sellised asjad tunduvad väga õiged,» lausus ta.

Plasku omanikfirma Estiko juhatuse esimehe Ain Tammvere sõnul alustatakse septembri lõpus Playtechi käes olnud büroopindade remonti ja ajakohastamist ning sinna otsitakse uued rentnikud.
«Huvilisi on ja esimesed uued firmad võiksid sinna sisse kolida juba selle aasta lõpus,» arvas Tammvere.

Bandwick Investments OÜ ostis Postimaja Eesti Postilt kaks aastat tagasi 28 miljoni krooni eest. Firma omanike hulka kuulub ka Playtech Estonia juht Juha Olavi Korhonen.

Tagasi üles