Vanemuises asub tööle uus peadirigent

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Mägi.
Paul Mägi. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Neljapäeval, 1. septembril alustab Vanemuise muusikajuhi ja peadirigendina tööd maestro Paul Mägi. Muusikajuhti näeb publik orkestri ees 9. septembril aset leidval kontserdil Vanemuise kontserdimajas.

Maestro Mägi hinnangul on Vanemuise teatri muusikapool oma arengus õigel teel. «Muidugi on alati võimalik nii repertuaari kui orkestrit edasi arendada. Loodan, et koostöö saab olema sisuline ja rõõmupakkuv,» ütles Mägi teatri pressiesindaja vahendusel.

Teatri direktor Paavo Nõgene leidis, et Paul Mägi on väga tunnustatud dirigent, kellega koostööst saavad professionaalset kasu nii Vanemuise sümfooniaorkester, solistid kui kooriartistid. «Tema kogemused aitavad kaasa Vanemuise muusikateatri kunstilise taseme jätkuvale arengule,» oli teatri juht veendunud.

Paul Mägi dirigendikarjäär sai alguse 1970. aastate keskel. 1974. aastal asutas ta kammerorkestri, millest neli aastat hiljem sai Eesti Raadio kammerorkester. Ta oli selle kunstiline juht ja peadirigent.

Aastatel 1978 – 1984 dirigeeris ta Eesti Televisiooni ja Eesti Raadio estraadiorkestrit ning 1980 asutas Eesti Raadio bigbändi.

Estonia teatris töötas ta ajavahemikus 1984 – 1991 dirigendina ja 1995 – 2002 loomingulise juhi
ja peadirigendina.

1990. aastal valiti Paul Mägi Läti rahvusliku sümfooniaorkestri kunstiliseks juhiks ja peadirigendiks. Aastast 2004 on ta Uppsala kammerorkestri kunstiline juht ja peadirigent.

Paul Mägi on ka tunnustatud džässviiuldaja ning esinenud koos Londoni BBC sümfooniaorkestriga ja Bostoni sümfooniaorkestriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles